Αυτοκτονία του Παναθηναϊκού με γκολ από τερματοφύλακα στο 96′

Ο Αστέρας Τρίπολης ισοφάρισε τον Παναθηναϊκό στο 96′ με απίθανο γκολ του τερματοφύλακα Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος πλάσαρε σαν σέντερ φορ
Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει βαθμούς στο ελληνικό πρωτάθλημα με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο την τελευταία δεκαετία που βρίσκεται μακριά από τους τίτλους. Ποτέ όμως δεν είχε… γκελάρει με γκολ από τον αντίπαλο τερματοφύλακα! Το κατόρθωσε όμως κι αυτό στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Μολονότι οι Πράσινοι μέχρι το 83′ νικούσαν 0-2, δέχθηκαν δύο γκολ στο φινάλε με το αποκορύφωμα να καταγράφεται στο 96′, οπότε ο γκολκίπερ του Αστέρα, Νίκος Παπαδόπουλος, παίζοντας επί δύο λεπτά σαν… σέντερ φορ, με εκπληκτικό πλασέ ισοφάρισε (2-2) για τον Αστέρα που έκανε μεγάλο come back και έσωσε τον βαθμό.

Έπειτα από ένα κακό πρώτο ημίχρονο χωρίς ρυθμό και φάσεις, οι δυο ομάδες μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στο γήπεδο μετά το 46′. O Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει ταχύτητα ρίχνοντας την πρώτη προειδοποιητική βολή με τον Μολό στο 56′ αλλά ο Παπαδόπουλος αντέδρασε εξαιρετικά αποτρέποντας το γκολ. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 58′. Ο αριστερός μπακ Χουάνκαρ βρέθηκε στη δεξιά πλευρά και με «γλυκιά» σέντρα σημάδεψε το κεφάλι του Μακέντα, ο οποίος με εξαιρετική κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Βιγιαφάνιες έσκαψε θαυμάσια προς τον Χουάνκαρ, ο οποίος πάσαρε διαγώνια στον που με εξαιρετικό τελείωμα από πλάγια θέση πέτυχε το 0-2.

Στο 84′ ο Αστέρας Τρίπολης βρήκε τον τρόπο για να αντιδράσει και να επιστρέψει στο παιχνίδι με σουτ του Λουίς Φερνάντεθ από το ύψος του πέναλτι μειώνοντας σε 1-2.

Το φινάλε όμως ήταν ακόμη πιο δραματικό και με τρομερό σασπένς. Ο Αστέρας άσκησε μεγάλη πίεση στον Παναθηναϊκό που δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και να φέρει το ματς στα μέτρα του. Οι Αρκάδες πολιόρκησαν την περιοχή του Παναθηναϊκού και στο 96′ έφτασαν στην ισοφάριση με τον πλέον απίθανο τρόπο: ο γκολκίπερ της ομάδας Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος άφησε το τέρμα του για να σκοράρει, τα κατάφερε με εξαιρετικό πλασέ από το ύψος του πέναλτι…

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Καστάνο, Χριστόπουλος, Τασουλής (72′ Αλβαρες, Μπελόκ (71′ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Σίτο (63′ Αλί Μπαμπά), Ριέρα, Κρεσπί (63′ Τιλίκα), Φερνάντεθ.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (81′ Αθανασακόπουλος), Αγιούμπ (74′ Ενγκμπακοτό), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (94′ Σάντσες), Μακέντα (81′ Ιωαννίδης)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις