Σενάριο για… λειψό πρωτάθλημα στην Α1 πόλο

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Την ερχόμενη Παρασκευή ή Σάββατο θα επανεκκινήσει για μία ακόμη φορά η Α1 πόλο των ανδρών στην οποία μετέχει και ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση. Ωστόσο, επειδή δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες, το πιθανότερο είναι να διεξαχθούν μόνο οι υπόλοιπες αγωνιστικές του α’ γύρου και στη συνέχεια τα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Θυμίζουμε πως ούτως ή άλλως δεν πέφτει καμία ομάδα και γι’ αυτό δεν θα γίνουν τα πλέι άουτ.

Οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν σε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην ΚΟΕ και τα σωματεία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη. Αναλυτικό είναι το ρεπορτάζ του sports3.gr, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:
«Ιδιαιτέρως ευχάριστη ήταν και για τον κόσμο της υδατοσφαίρισης η είδηση ότι η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, το Σάββατο το απόγευμα και αποφάσισε τη σταδιακή επανεκκίνηση μιας σειράς αγωνιστικών δραστηριοτήτων που αφορούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ανάμεσά τους και στο πρωτάθλημα Α1 πόλο Ανδρών, αλλά και σε αυτό της Α’ Γυναικών. Το πράσινο φως που δόθηκε και αφορά ειδικά την Α1 Ανδρών, μπορεί να επιτρέπει ξεκίνημα από σήμερα Δευτέρα (22/3), όμως, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό άμεσα, για ευνόητους λόγους.
Επίσης δεν είναι δυνατόν να γίνει η επανέναρξη ούτε την Τετάρτη 24/3 διότι δεν είναι δυνατόν από σήμερα Δευτέρα, που θα είναι ανοιχτά τα γραφεία της Ομοσπονδίας, να εξασφαλιστούν οι άδειες τέλεσης αγώνων, η εξασφάλιση των κολυμβητηρίων που θα διατεθούν για τους αγώνες και να γίνει άμεσα η κράτηση εισιτηρίων για τις ομάδες που θα ταξιδέψουν σε έδρα εκτός κέντρου ή αντίστροφα.
Σύμφωνα, με έγκυρες πληροφορίες μας, λοιπόν, τίποτα δεν θα γίνει αν δεν ερωτηθούν πρώτα τα σωματεία της Α1 Ανδρών, με τα οποία η ΚΟΕ προγραμματίζει τηλεδιάσκεψη σχετικά με το θέμα και η οποία θα γίνει πιθανότατα την αύριο Τρίτη 23/3 το μεσημέρι. Εκεί θα συζητηθούν όλα τα σενάρια, τόσο για το χρονικό σημείο της επανεκκίνησης όσο και για τον τρόπο διεξαγωγής του υπολοίπου του πρωταθλήματος που είναι πολύ πιθανόν, πλέον, να ολοκληρωθεί… λειψό.
Η πρόταση του τμήματος πόλο της Ομοσπονδίας, που φαίνεται πως θα αποτελέσει και την επικρατούσα άποψη, είναι να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών την προσεχή Παρασκευή (26/3) ή το Σάββατο (27/3), από την 7η αγωνιστική. Η εναλλακτική πρόταση για την Παρασκευή πέφτει στο τραπέζι, αντί του Σαββάτου, επειδή υπάρχει ακριβώς το διήμερο -που έπεται- με τις προγραμματισμένες εκλογές στην ΚΟΕ, δηλαδή η Γ.Σ. την Κυριακή (28/3) και η ψηφοφορία με ψηφιακά μέσα τη Δευτέρα (29/3). Κάποιοι, μάλιστα, στην ΚΟΕ φαίνεται να σκέφτηκαν ότι για τον λόγο αυτόν ίσως θα έπρεπε να αφήσουν να γίνει η επανέναρξη μετά τις εκλογές, την επόμενη εβδομάδα δηλαδή και με την ευθύνη της νέας διοίκησης, κάτι που επίσης αναμένεται να πέσει στο τραπέζι της τηλεδιάσκεψης.
Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η Α1 Ανδρών πρέπει να ολοκληρωθεί, μαζί με τα πλέι οφ και την ανάδειξη του πρωταθλητή, το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαΐου, λόγω της προετοιμασίας της Εθνικής πόλο Ανδρών για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με το σχέδιο και την προκήρυξη της πλήρους διεξαγωγής του, σύμφωνα με το πλάνο που είχε εκπονηθεί στις αρχές Μαρτίου, όταν είχε επανεκκινήσει και είχε γίνει μόνο η 6η αγωνιστική, καθώς αμέσως μετά ξαναδιακόπηκε λόγω των νέων μέτρων. Αναγκαστικά, λοιπόν, θα προταθεί η περικοπή αγωνιστικών.
Το πλάνο που προτείνεται, είναι να γίνουν οι υπόλοιπες επτά αγωνιστικές του πρώτου γύρου, δηλαδή αυτές από την 7η έως των 13η που απομένουν (σ.σ. μαζί και ο αγώνας Βόλος-ΠΑΟΚ που εκκρεμεί από την 5η αγωνιστική), να τελειώσει με αυτές η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στη συνέχεια να γίνουν μόνο τα πλέι οφ με τη συμμετοχή των πρώτων τεσσάρων ομάδων της τελικής κατάταξης που θα προκύψει από αυτήν την εξέλιξη ώστε να αναδειχθεί ο πρωταθλητής. Φυσικά θα ισχύσουν οι αποφάσεις ότι δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα υπάρξουν ρήτρες ώστε να εξασφαλιστεί η υποχρεωτική συμμετοχή όλων των ομάδων για να προστατευτεί η αξιοπιστία του.
Εδώ, φυσικά, θα πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχει μερίδα σωματείων που έχουν εκφράσει την άποψη πως, «εδώ που φτάσαμε και με τέτοιες συνθήκες και προϋποθέσεις ίσως θα ήταν καλύτερο να μην συνεχιστεί και να μην ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών». Αυτήν την άποψη, όμως, ούτε που θέλουν να την ακούν οι υπεύθυνοι του αθλήματος στην Ομοσπονδία, οι οποίοι επιμένουν να κρατήσουν ζωντανό και φέτος το άθλημα και τη σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωσή του. Αλλά και πολλά σωματεία συμφωνούν με αυτήν, κυρίως αυτά που έχουν φιλοδοξίες για τίτλο και ευρωπαϊκή έξοδο. Αναμένεται να δούμε ποια θα είναι η επικρατούσα άποψη.
Όσον αφορά στο πρωτάθλημα πόλο της Α1 Γυναικών, εξάλλου, που η αρμόδια επιτροπή υγείας επιτρέπει να ξεκινήσει από το Σάββατο 27/3, αναμένεται να επανεκκινήσει κανονικά, το αργότερο την επόμενη εβδομάδα και να ολοκληρωθεί με το πλάνο που έχει ήδη εκπονηθεί, διότι δεν υπάρχει βιασύνη, καθώς η Εθνική Γυναικών δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες (εκτός αν γίνει το θαύμα με την απόσυρση της Νότιας Αφρικής και αλλάξουν τα δεδομένα)».

Πηγή: sports3.gr