Formula 1: Σίφουνας ο Φερστάπεν – Πήρε την πρώτη pole position της χρονιάς

Έδειξε τα δόντια του ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull στις πρώτες κατατακτήριες του νέου πρωταθλήματος της Formula 1, αφήνοντας πίσω του τον Χάμιλτον και τον Μπότας με τις Mercedes

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Μαξ Φερστάπεν και η νέα και ανανεωμένη Red Bull στις πρώτες κατατακτήριες της σεζόν για το πρωτάθλημα της Formula 1 στο γκραν πρι του Μπαχρέιν. Ο ταλαντούχος Ολλανδός πιλότος ήταν ο ταχύτερος όλων στα δοκιμαστικά της πίστας του Σακίρ κι έδειξε ότι ο ίδιος και η ομάδα του είναι αποφασισμένοι εφέτος για να βάλουν δύσκολα στον υπερπρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον και στη μόνιμη πρωταθλήτρια των τελευταίων ετών Mercedes. Ο Σερ Χάμιλτον έμεινε στη δεύτερη θέση, ενώ τον ακολούθησε ο teamate του Βάλτερι Μπότας που θα εκκινήσει από την τρίτη θέση.

Από εκεί και πέρα, η Ferrari του Σαρλ Λεκλέρκ έδειξε σημάδια ζωής τερματίζοντας με τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, ακολούθησε ο Πιερ Γκασλί με την δυνατή Alpha Tauri, ενώ οι δύο McLaren του Ρικιάρντο και του Νόρις τερμάτισαν στην έκτη και την έβδομη θέση, αντιστοίχως. Ο Σάινθ με τη δεύτερη Ferrari έμεινε όγδοος, ο αειθαλής Αλόνσο με τη Alpine-Renault ήταν ένατος και ο Στρολ με την νέα Aston Martin (πρώην Racing Point) δέκατος.

Απογοήτευσε στα πρώτα δοκιμαστικά ο Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull που ξέμεινε στην ενδέκατη θέση, όπως και ο πρώην πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος οδηγώντας την Aston Martin θα εκκινήσει από την 18η θέση. Την πρώτη του παρουσία σε κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1 είχε γιος του θρυλικού Μίκαελ Σουμάχερ, ο Μικ Σουμάχερ, ο οποίος όμως έμεινε 19ος με τη Haas, μπροστά από τον 20ό και τελευταίο Νικίτα Μαζέπιν (επίσης πρωτάρης και ομόσταβλός του). Αντιθέτως, θετικό ήταν το ντεμπούτο του έτερου πιλότου που κάνει ντεμπούτο στις πίστες της Formula 1, Γιουκέι Τσουνόντα, ο οποίος τερμάτισε 13ος.

Η 20άδα των κατατακτήριων δοκιμών έχει ως εξής: Φερστάπεν, Χάμιλτον, Μπότας, Λεκλέρκ, Γκασλί, Ρικιάρντο, Νόρις, Σάινθ, Αλόνσο, Στρολ, Πέρες, Τζιοβινάτσι, Τσουνόντα, Ραϊκόνεν, Ράσελ, Οκόν, Λατίφι, Φέτελ, Σουμάχερ, Μαζέπιν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις