Προγνωστικά Στοιχήματος: Με κάλυψη η Γαλατασαράι, νίκη για Τσεζένα

Μετά από μία χορταστική BoxingDay στην PremierLeague, όπου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λέστερ και Άρσεναλ ηττήθηκαν και η Τσέλσι έχασε και άλλο έδαφος στην προσπάθειά της να ανασυνταχθεί, σήμερα η αγωνιστική δράση δεν είναι τόσο έντονη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναμετρήσεις για τη Β’ Ιταλίας, την Τουρκία και το Βέλγιο. Τα «φώτα» επομένως πέφτουν στο Μπάσκετ εκεί όπου στην Ελλάδα διεξάγεται ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, ενώ στην Ισπανία έχουμε το ντέρμπι για την ACB ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προτάσεων, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να βρείτε έναν πλήρη οδηγό για τις στοιχημετικές εταιρίες που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, αλλά και για το νόμιμα online casino.

Διπλό DNB η Γαλατασαράι

 

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το «Διπλό» DrawNoBet (σ.σ: DNB: Σε περίπτωση ισοπαλίας μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας) της Γαλατασαράι κόντρα στην Καϊσέρισπορ σε απόδοση 1.90. Η Γαλατασαράι, από την πλευρά της, προέρχεται από μία τριάδα κολλητών νικών, δύο για το Κύπελλο και μία για το πρωτάθλημα. Σε επίπεδο λίγκας κατάφερε να κάμψει δύσκολα την αντίδραση της Ακισαρσπόρ, επικρατώντας εντός έδρας με σκορ 3-2. Ήταν η δεύτερη νίκη της στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, όμως ταυτόχρονα αυτά τα δύο τρίποντα είναι και τα μοναδικά που έχουν επιτευχθεί στις τελευταίες έξι (2-2-2). Η ομάδα από την Πόλη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 4η θέση του πίνακα, στο -9 από την πρωτοπόρο Μπεσίκτας. Αν κερδίσει σήμερα προσπερνά εκ νέου την Κασίμπασα.

Παίρνει το τρίποντο η Τσεζένα

 

Από τη Β’ Ιταλίας που σήμερα έχει μία γεμάτη αγωνιστική ημέρα έχουμε ξεχωρίσει τον «Άσσο» της Τσεζένα με αντίπαλο την Αβελίνο σε απόδοση 2.12. Πέντε βαθμούς κατάφερε να αποσπάσει η Τσεζένα στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές που έδωσε για το πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Ντράγκο επικράτησε της Τερνάνα (4-0 εντός έδρας), ενώ αναδείχθηκε ισόπαλο με τις Τραπάνι (0-0 εντός έδρας) και Νοβάρα (0-0 εκτός έδρας). Παράλληλα γνώρισε την ήττα από την Προ Βερτσέλι (2-0 εκτός έδρας). Τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα είναι ο απολογισμός των «μπιανκονέρι» στις πέντε τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν για την ίδια διοργάνωση. Σε όλες σημειώθηκε nogoal, ενώ μόλις σε μία σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ.

Ημέρα ημιτελικού κυπέλλου Ελλάδας και clasico στην Ισπανία

Στο Μπάσκετ θα μας απασχολήσει στοιχηματικά το σούπερ clasico στην Ισπανία ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα και θα επιλέξουμε το -7.5 σε απόδοση 1.90. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα είναι ισόβαθμες με 11-1 μετά τις νίκες που πέτυχαν μεσοβδόμαδα επί των Ομπραντόιρο και Μπιλμπάο με 63-79 και 66-57 αντίστοιχα. Το τελευταίο σαββατοκύριακο της χρονιάς βρίσκει τις δύο μεγάλες αντιπάλους να προετοιμάζονται για την πρεμιέρα του ΤΟΡ-16 της Euroleague, με Μπάμπεργκ εντός η Ρεάλ, με Ολυμπιακό στον Πειραιά η Μπαρτσελόνα. Απόψε αναμετρώνται στο πρώτο clasico της σεζόν στη Μαδρίτη και συμπτωματικά την αντίστοιχη περσινή Κυριακή, 28 τότε Δεκεμβρίου, αναμετρήθηκαν στην Βαρκελώνη με νικήτρια την Μπαρτσελόνα με 76-68. Η πέρασε πολύ άγχος λόγω της Euroleague αφού έπαιξε την πρόκρισή της σε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια, εντός με Ούλκερ και εκτός με Μπάγερν, τα οποία ήταν νικηφόρα οπότε δεν τέλειωσε πρόωρα η πορεία της κατόχου του τίτλου. Η Μπαρτσελόνα παίζει πολύ άσχημο μπάσκετ τελευταία αφού έκλεισε τη regular της Euroleague με τρεις ήττες (ΠΑΟ, Ζαλγκίρις, Κουμπάν) και στην Ισπανία αγκομάχησε να νικήσει την Μπιλμπάο, κόντεψε να ηττηθεί από τη Μάλαγα αν και προηγήθηκε με 26 πόντους διαφορά και οι νίκες επί Μανρέσα και Μπανταλόνα ήταν πολύ κακή. Το «μομέντουμ» δείχνει ξεκάθαρα Ρεάλ που θα έχει στη σύνθεσή της και τον Ρίβερς ο οποίος επέστρεψε στη Ρεάλ μετά από μερικούς μήνες που έπαιξε στην Μπάγερν. Είναι πολύ εύκολο για τον Ρίβερς να μπει στο κλίμα του Πάμπλο Λάσο αφού δούλεψαν εξαιρετικά μαζί όλη την περσινή, απόλυτα επιτυχημένη σεζόν της Ρεάλ. Τέλος να αναφέρουμε ότι το κλίμα στις τάξεις της «βασίλισσας» είναι το καλύτερο δυνατό αφού η διοίκηση της ομάδας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι επιζητά ηρεμία στο αγωνιστικό τμήμα και ανανέωσε το συμβόλαιο του Λάσο για ακόμη δύο χρόνια. Τίποτα δεν θα είναι καλύτερο για τη Ρεάλ από το να νικήσει το clasico και θα θελήσει να το κάνει με πειστικό τρόπο. Αν και το χάντικαπ είναι λίγο «τσιμπημένο» εμείς θα πάμε με την επιλογή Ρεάλ -7.5.

 

Στην Ιταλία κρατάμε τον αγώνα Τορίνο – Μπολόνια και θα πάμε με το -3.5 των γηπεδούχων σε απόδοση 1.93. Τελευταία της βαθμολογίας της Ιταλίας είναι η Τορίνο με 3-10 μετά την οριακή ήττα που υπέστη από την Μπρίντιζι με 72-69. Η Μπολόνια εκμεταλλεύθηκε την δυνατή της έδρα και επικράτησε 85-77 της Καντού φτάνοντας στο ρεκόρ 5-8.

Η Τορίνο είναι εμφανώς βελτιωμένη από τη μέρα που ήρθε ο Τζερόμ Ντάισον αφού νίκησε τη Σάσσαρι και έχασε «δικό» της ματς από την Μπρίντιζι. Φυσικά η αποστολή της για να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία είναι πολύ δύσκολη, όχι μόνο επειδή είναι μόνη τελευταία αλλά επειδή κυρίως οι υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται παραπάνω στην βαθμολογία δείχνουν μεγαλύτερη σταθερότητα. Η Μπολόνια είναι εντελώς ομάδα έδρας και το αποδεικνύει κάθε εβδομάδα αφού εκτός χάνει πολύ εύκολα ενώ εντός έχει ρεκόρ 5-2 με τις ήττες πολύ οριακές. Είναι ευκαιρία για την Τορίνο να πάρει βαθμολογική «ανάσα» υποδεχόμενη την αδύναμη εκτός έδρας Μπολόνια και θα την εμπιστευθούμε με το -3.5.

Τέλος από τη Γερμανία ξεχωρίζει το -7.5 της Βόννης κόντρα στην Γκίσεν σε απόδοση 1.90. Το αρνητικό σερί της Βόννης έφτασε στο 0-14 (Μπουντεσλίγκα και Eurocup) πριν σταματήσει την προηγούμενη Τετάρτη στο Τούμπινγκεν με 96-109 και διατηρεί πια ρεκόρ 6-8. Η Γκίσεν είναι ισόβαθμη με την Βόννη μετά από τη νίκη 74-69 επί της Κραϊλσχάιμ. Την προηγούμενη Δευτέρα, με συμπληρωμένα τα 14 συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα της Βόννης, ο κόουτς Μαθίας Φίσερ απολύθηκε και στην θέση του ανέλαβε ο πρώην βοηθός του Κάρστελ Πολ, ο οποίος θα μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν. Η αντίδραση των αθλητών της Βόννης στο Τούμπινγκεν ήταν τέλεια σαν να ήθελαν να διώξουν τον προπονητή τους. Το πρόβλημα μετά από εβδομάδες ηττών δεν ήταν αγωνιστικό αλλά ψυχολογικό και τώρα ήρθε η ώρα να πατήσουν ξανά στα πόδια τους και να ανέβουν ώστε να εισέλθει η ομάδα στα πλέι-οφ. Απέναντι στην Βόννη απόψε μια ομάδα η οποία έχει βγάλει αρετές στο παιχνίδι της αλλά κυρίως εντός έδρας. Η Βόννη θα κάνει μια νίκη και με την ψυχολογία στα ύψη αυτή η νίκη είναι πιθανό να είναι άνετη, όπως δηλαδή η παράδοση του ζεύγους τα τελευταία χρόνια (νίκες από 16 πόντους και πάνω μετά το 2012). Εμπιστευόμαστε την Βόννη και επιλέγουμε Βόννη -7.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις