ΒΙΝΤΕΟ: Το 2017 αλλάζουν όλα στη F1

Tα μονοθέσια της F1 για το 2016 μπορεί να μην έχουν ακόμη ολοκληρωθεί αλλά οι ομάδες ήδη εργάζονται σκληρά στην προετοιμασία για τη ριζική αναδιάρθρωση στη σχεδίαση των αυτοκινήτων που έρχεται το 2017. Μετά από αίτημα των επικεφαλής της F1 για να κάνουν τα αυτοκίνητα περίπου πέντε δευτερόλεπτα ανά γύρο ταχύτερα, οι ομάδες συμφώνησαν πρόσφατα σε ένα σύνολο αεροδυναμικών παρεμβάσεων στα μονοθέσια με διαφορετικού μεγέθους φτερά και μεγαλύτερα ελαστικά. Ο τεχνικός συντάκτης του motorsport.com Giorgio Piola δημιούργησε ένα ιδιαίτερα κατατοπιστικό βίντεο για να δείξει πώς συγκρίνεται το μελλοντικό μονοθέσιο με ένα σημερινό.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο όπου χρησιμοποιείται το μονοθέσιο της Mercedes, οι αλλαγές των διαστάσεων -ιδίως σε ό, τι αφορά τα εμπρός και πίσω φτερά- σημαίνει ότι τα μονοθέσια το 2017 θα έχουν, εκτός από περισσότερη ταχύτητα, διαφορετική αισθητική. Ο διευθύνων σύμβουλος της F1 Μπέρνι Έκλεστοουν και ο πρόεδρος της FIA Ζαν Τοντ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι οι κανόνες που θεσπίζονται θα αποτελέσουν το απαραίτητο βήμα εμπρός για τν αύξηση της ταχύτητας των μονοθεσίων και φυσικά του θεάματος .

Ο διευθυντής της McLaren Racing Έρικ Μπουλιέ πιστεύει ότι τα νέα μονοθέσια θα είναι πολύ πιο απαιτητικά στην οδήγηση, γεγονός που θα αναζωπυρώσει την αγάπη των οδηγών για το άθλημα και θα τους δώσει νέες προκλήσεις. Σχετικά δήλωσε:
«Φυσικά μου αρέσει πολύ το αυτοκίνητο του 2017. Πρωτίστως είμαι μηχανικός αλλά θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα ένα μονοθέσιο της F1, είχα εντυπωσιαστεί από την ταχύτητα του ίδιου του αυτοκινήτου, και την ικανότητα φρεναρίσματος, στοιχεία τα οποία χάσαμε λίγο στην πορεία. Τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα του 2017 οι οδηγοί θα το αγαπήσουν. Και αν τους αρέσουν θα έχουν περισσότερα θετικά σχόλια για να κάνουν στα μέσα ενημέρωσης, που οι φίλαθλοι με τη σειρά τους θα είναι ευτυχείς να ακούσουν».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις