Κωστούλας: Με τον Κούγια φτάνεις σε ένα σημείο που λες «αμάν πια με την τρέλα σου»

Ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλα σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο agriniopress αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στη διαιτησία και στο VAR αλλά και στον ανταγωνισμό για την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ, λέγοντας τα εξής:

Τι αλλαγές πρέπει να γίνουν ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη και να μην βιώσουμε ξανά τα ίδια;

Το έχετε σκεφτεί. Πολύ σωστά. Πρέπει να γίνουν αλλαγές. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι πρέπει να δούμε τα πράγματα από την αρχή. Το πού έγιναν τα λάθη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Όταν θα ξέρουμε ότι μείναμε στην κατηγορία, τότε θα βάλλουμε τα κεφάλια κάτω και θα πούμε ότι αλλάζουμε όσα πρέπει να αλλάξουμε. Ως προς την διαιτησία υπήρξαν παιχνίδια στα οποία η ομάδα είχε παράπονα. Βέβαια, δεν έλειψαν και περιπτώσεις, όπως αυτή του Αλέξη Κούγια που επιχείρησαν να δημιουργήσουν κλίμα σε βάρος της. Ο Παναιτωλικός αν και δεν μας έχει συνηθίσει φέτος πήρε θέση και για τη διαιτησία και για ανακοινώσεις. Μέχρι τώρα τουλάχιστον είχαμε μόνο τη διαιτησία για να γκρινιάξουμε ή να πούμε ότι πρέπει να μπουν πράγματα στη θέση τους. Το ξέρουμε, το έχουμε αντιμετωπίσει από τα πολύ δύσκολα χρόνια στη Γ’ και στη Β’ Εθνική μέχρι και τώρα, αλλά μάθαμε να δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο.

Ο Κούγιας τα λέει πιο ωμά. Αυτός το πρόβλημα το δημιούργησε όταν είδε πως μένει κάτω από εμάς, του κακοφάνηκε. Τα έβαλε με οποιαδήποτε ομάδα, ακόμη και τη Λαμία. Με όλους τα βάζει όταν δεν ευνοείται. Ασχοληθήκαμε με τους χαρακτηρισμούς του, όχι ιδιαίτερα όμως, γιατί φτάνεις σε ένα σημείο που λες «αμάν πια με την τρέλα σου.

Ποια η γνώμη σας για το επίπεδο της φετινής διαιτησίας και πώς αξιολογείται ο κ. Κλάτενμπεργκ και ο μηχανισμός του VAR;
Ότι αφορά το VAR έχει σίγουρα δώσει μία πολύ καλύτερη εικόνα στο γήπεδο. Ο κάθε διαιτητής έκανε ότι ήθελε. Όμως, οι διαιτητές που δεν είναι καλοί ή που είναι βαλτοί κάνουν μία «λοξή» στροφή και ξεχνάνε τον μηχανισμό. Είναι ο καινούργιος τρόπος να λειτουργούν ορισμένοι, ξέροντας ότι μέσα στο VAR ο διαιτητής που είναι εκεί δεν θα του πει «υπάρχει παράβαση». Φοβάμαι ότι θα το δούμε τακτικά αυτό, διότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να παίξουν με τον… παλιό καλό τρόπο. Με την επίβλεψη του Κλάτενμπεργκ τα πράγματα έγιναν σίγουρα καλύτερα αλλά και πάλι δεν είναι αυτό που ο κόσμος θα εκτιμήσει. Δεν είναι 50-50.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις