Νίκη Βόλου: Άδικη και ακατανόητη απόφαση

Άδικη και ακατανόητη χαρακτηρίζει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου με την οποία καλείται να εξοφλήσει οικονομική υποχρέωση μίας ΠΑΕ που έχει εκκαθαριστεί, η διοίκηση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει τους φίλους της ομάδας πως θα διεκδικήσει με κάθε θεμιτό τρόπο την αποκατάσταση της ζημίας που προκαλεί αυτή η απόφαση,  στην αντίθετη περίπτωση είναι αποφασισμένη να αποχωρήσει.

Η ανακοίνωση:

Χτες, Τρίτη 30.03.2021 δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της, σύμφωνα με την οποία η ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ καθίσταται υπόχρεη να εξοφλήσει ποδοσφαιρική οφειλή της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, με την οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση.

Οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ τοποθετήθηκαν και έχουν επενδύσει μέχρι σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, έχοντας ελεγχθεί και πιστοποιηθεί για τη φερεγγυότητα και τη συνέπειά τους από όλα τα σχετικά ελεγκτικά όργανα, αφού προηγήθηκε μια μακροχρόνια διαδικασία εκκαθάρισης της παλιάς ΠΑΕ, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς και στην οποία δεν εμφανίστηκε κανείς για να διεκδικήσει οφειλές του παρελθόντος. Η νομοθεσία που ίσχυε κατά την περίοδο σύστασης της νέας ΠΑΕ εξασφάλιζε ότι αυτή θα είναι ελεύθερη βαρών του παρελθόντος καθώς έκανε ρητή μνεία ότι η αναβίωση χρεών αφορά μόνο τις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες που εμπλέκονται σε παρόμοιες διαδικασίες μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017. Και προφανώς όχι για την παλιά ΠΑΕ που αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα το 2014.

Σήμερα, το ίδιο δικαιοδοτικό όργανο που έχει απορρίψει, προς όφελος νέων ΠΑΕ, αντίστοιχες προσφυγές (από τον ίδιο συνήγορο) σε ταυτόσημες υποθέσεις, έρχεται και για την ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ και μόνο, αποφασίζει ακριβώς το αντίθετο. Κατά την κρίση μας η απόφαση αυτή υπερβαίνει τη νομιμότητα, καθώς μας επιβάλλει αναδρομικά χρέη και καταστρατηγεί κάθε έννοια και κανόνα οικονομικής και επενδυτικής διαφάνειας. Βάλλει ευθέως κατά της βιωσιμότητας της εταιρείας μας, θίγει τα συμφέροντα των εργαζομένων μας και πλήττει την εταιρική εικόνα μας. Επίσης, δημιουργεί άνευ λόγου αναστάτωση στο αγωνιστικό τμήμα και τους φιλάθλους μας. Τέτοιου είδους αποφάσεις και ανατροπές δεν έχουν καμία θέση σε μια χώρα που θέλει να ανήκει στον προοδευμένο κόσμο, προσπαθεί να αποκαταστήσει ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές επενδυτικό κλίμα για να στηρίξει τη δοκιμαζόμενη οικονομία της και αγωνίζεται να αποκαταστήσει μια ελάχιστη αξιοπιστία για το επαγγελματικό ποδόσφαιρό της.

Οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ αισθάνονται εξαπατημένοι και ενημερώνουν τους φίλους της ομάδας ότι θα διεκδικήσουν με κάθε θεμιτό τρόπο την αποκατάσταση της ζημίας που προκαλεί η κατά την κρίση μας παντελώς άδικη και ακατανόητη απόφαση, σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις. Στην απευκταία περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατόν, η αποχώρησή μας είναι μονόδρομος, καθώς αδυνατούμε να συμβιβαστούμε με μια πραγματικότητα που δυστυχώς χαρακτηρίζει μόνο προβληματικές χώρες που φιγουράρουν στις τελευταίες θέσεις των διεθνών κατατάξεων των σχετικών με τη διαφάνεια και την οικονομική-επενδυτική ελευθερία.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις