Με ανεβασμένη ψυχολογία ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ρεάλ

Φινάλε στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του στην φετινή Ευρωλίγκα με νίκη θέλει να βάλει ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει (22:00 Novasports2HD) την Ρεάλ στην Μαδρίτη για την 33η αγωνιστική.
Με καλή ψυχολογία από την νίκη στην Βαλένθια την Τρίτη και με μοναδικό κίνητρο το γόητρο, οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν ρεκόρ 15-17, θέλουν να κοιτάξουν στα… μάτια την «βασίλισσα» και να φτάσουν στο εξαιρετικό «δέκα νίκες σε δεκαεπτά αγώνες», σε ότι αφορά τις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους. Η Ρεάλ από την άλλη, με 18 νίκες και 14 ήττες, θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση την τελευταία αγωνιστική όπου αντιμετωπίζει στην Τουρκία την Φενέρμπαχτσε. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι με το… ενάμισι πόδι εκτός και θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες.
Η Ρεάλ, που δεν θα έχει στον πάγκο της τον προπονητή, Πάμπλο Λάσο, ο οποίος θα εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής για την αποβολή και την συμπεριφορά του στο παιχνίδι με την Εφές, θα στερηθεί των υπηρεσιών των τραυματιών Σέρχιο Γιουλ και Άντονι Ράντολφ. Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Κώστα Παπανικολάου και Χασάν Μάρτιν, ενώ αμφίβολος με ενοχλήσεις στην μέση είναι ο Άαρον Χάρισον, ο οποίος δεν έπαιξε ούτε στην Βαλένθια. Εκτός από καλή περιφερειακή άμυνα, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πρέπει να βρουν λύσεις για το μαρκάρισμα του Έντι Ταβάρες, αλλά και των Τόμπκινς-Γκαρούμπα, οι οποίοι δεσπόζουν στην φροντ λάιν.

Οι γηπεδούχοι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρωλίγκα στο να καταστρέφουν την δημιουργία του αντιπάλου, καθώς επιτρέπουν μόλις 14,6 ασίστ μέσο όρο, ενώ σκοράρουν 82,3 πόντους και δέχονται 79,3 στα εντός έδρας παιχνίδια τους. Προέρχονται από τέσσερις ήττες στα έξι τελευταία παιχνίδια, τα τρία εκ των οποίων εντός έδρας, απέναντι σε Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Εφές.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Μίλαν Νέντοβιτς (Σερβία) και Ούρος Νίκολιτς (Σερβία).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις