Ελευθερώνονται οι μετακινήσεις μεταξύ δήμων – Τι αλλάζει με το 13032

Οι μετακινήσεις μεταξύ των δήμων γίνονται ελεύθερες σε όλη την χώρα. Πιο συγκεκριμένα αλλαγές στα μέτρα του lockdown τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Σάββατο, 3 Απριλίου, προκειμένου να πάρουν μια ανάσα οι πολίτες εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Γι’ αυτό και από το πρωί του Σαββάτου, επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 6 στο 13033. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν οι πολίτες μόνο για τα Σαββατοκύριακα (και πιλοτικά, όπως είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς) να πηγαίνουν από το Περιστέρι στη Γλυφάδα ή από την Κηφισιά στην Ακρόπολη μόνο για άθληση και με το αυτοκίνητό τους.

Ωστόσο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Δεν έκανε όμως καμία αναφορά στο αν επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις σε αυτές τις περιοχές.

Οι λοιμωξιολόγοι χθες το βράδυ εισηγήθηκαν να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές, από εκεί ξεκίνησαν και όλα.

Η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι κορονοϊού Covid-19 που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 2 Απριλίου και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές ΠΕ και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις