Football League (Βόρειος όμιλος): To pregame της 3ης αγωνιστικής

Οι ιστορικές ομάδες του Βορείου ομίλου δείχνουν τη διάθεσή τους από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Κάθε εβδομάδα τροφοδοτούν το πρόγραμμα με ντέρμπι, τόσο ιστορικής σημασίας, όσο και βαθμολογικά.

Ολυμπιακός Βόλου – Βέροια
Πέτυχαν από τέσσερα γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια τους, πέτυχαν και από δύο νίκες, τώρα όμως ήλθε η ώρα να αναμετρηθούν. Ολυμπιακός Βόλου και Βέροια διεκδικούν το απόλυτο, δεν μπορούν όμως να το έχουν και οι δύο.
Οι ιστορικές ομάδες είχαν πολλά χρόνια να βρεθούν αντιμέτωπες, μέχρι πέρσι, που συνυπήρξαν στη Football League.
Η Βέροια νίκησε τον Οκτώβριο του 2019 εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Βόλου με 2-0 στη Φιλιππούπολη Λάρισας, με δύο γκολ του Γιάννη Πασσά στο 84’ και το 90’, παρά το γεγονός ότι είχε μείνει με 10 παίκτες από το 52’ λόγω αποβολής του Μαρσέλο Πέντα. Η Βέροια νίκησε και στην έδρα της τον Ιανουάριο του 2020 1-0 με κεφαλιά του Θανάση Κανούλα στο 15’.
Ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιξε και φέτος το πρώτο του παιχνίδι στη Φιλιππούπολη, αλλά με τη Βέροια θα αγωνιστεί στο Δημοτικό Νεάπολης Βόλου, που χρησιμοποίησε και την περσινή σεζόν.

Στο Βόλο οι δύο ομάδες παίζουν για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2009, όταν στο Στάδιο του Βόλου για την Β’ Εθνική είχαν έλθει ισόπαλες 1-1 (71’ κεφαλιά Κατσικάς – 83’ σουτ Τοπούζης).

Απόλλων Πόντου – Καβάλα
Την ώρα που στο Βόλο θα γίνεται το ντέρμπι κορυφής, ή άλλη συγκάτοικός εκεί, η Καβάλα, επισκέπτεται τον Απόλλωνα Πόντου. Όχι στην Καλαμαριά βέβαια, αλλά στο γήπεδο Βατανιακού στην πόλη της Κατερίνης.
Η νίκη με ανατροπή επί του Πανσερραϊκού και ένα «διπλό» στην Ηγουμενίτσα ανέβασαν τον πήχη για την Καβάλα και οι «Αργοναύτες» τώρα πηγαίνουν για το τρία στα τρία.
Ωστόσο ο Απόλλων Πόντου, παρά τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν, θα επιχειρήσει να βελτιωθεί αγωνιστικά. Έχασε δύο παιχνίδια με 1-1 και του μένει να αρχίσει να απειλεί περισσότερο για γκολ.
Αν και οι δύο ομάδες πέρασαν αρκετές φορές από την Α’ Εθνική, μόνο το 1973-74 βρέθηκαν μαζί. Η Καβάλα δεν έχει κερδίσει τα τρία τελευταία μεταξύ τους, ενώ έχει μόλις δύο νίκες στα 12 τελευταία, και τις δύο στην Καλαμαριά.

Τρίγλια – Πανσερραϊκός
Στη Χαλκιδική η Τρίγλια ψάχνει την πρώτη της νίκη, αφού κατάφερε με πέναλτι στο τέλος του αγώνα να ισοφαρίσει τον Αλμωπό Αριδαίας και να πάρει τον πρώτη της βαθμό. Ο προπονητής των γηπεδούχων Κώστας Γεωργιάδης αναρρώνει από τον κορονοιό και ο Βαγγέλης Ντίσιος κάθισε στον πάγκο με τον Αλμωπό.
Ο Πανσερραϊκός έχασε με ανατροπή στην Καβάλα, αλλά νίκησε τον Πιερικό, με τον Γιώργο Γεωργιάδη να περνάει δεύτερη νιότη και να έχει πετύχει κα τα τρία γκολ των «Λιονταριών».
Οι δύο ομάδες έπαιξαν για πρώτη φορά πέρσι στο Κύπελλο Ελλάδας και στις 15 Σεπτεμβρίου 2019 ο Πανσερραϊκός νίκησε 2-0 (25’ κεφαλιά Παπαβασιλείου, 49’ κεφαλιά Γκούρτσας) και προκρίθηκε.

Πιερικός – Θεσπρωτός
Ο Θεσπρωτός για δεύτερη φορά σε οκτώ μέρες θα επισκεφθεί την Κατερίνη, αφού στην πρεμιέρα εκεί έπαιξε με τον Απόλλωνα Πόντου και νίκησε. Βέβαια τότε έπαιξε στο γήπεδο του Βατανιακού, αλλά τώρα έχει να αντιμετωπίσει τον Πιερικό στο Δημοτικό Στάδιο.
Και οι δύο ομάδες έχουν από μια νίκη.

Πιο… ορθολογικά το έκανε ο Πιερικός, αφού νίκησε εντός και έχασε εκτός, πιο… ανάποδα ο Θεσπρωτός, αφού νίκησε τον Απόλλωνα Πόντου εκτός και έχασε από την Καβάλα στην Ηγουμενίτσα.
Οι δύο ομάδες έχουν παίξει στο πρόσφατο παρελθόν, στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική. Το 2015-16 και τα δύο παιχνίδια τελείωσαν 0-0, ενώ το 2016-17 ο Θεσπρωτός νίκησε δύο φορές. Με 2-0 στην Ηγουμενίτσα (45’ σουτ Μπίκας, 65’ κεφαλιά Νόνης) και με 2-0 στην Κατερίνη (40’ σουτ Μπίκας, 90’ σουτ Βιτώρος).

Αλμωπός Αριδαίας – ΑΕ Ποντίων
Καινούριες ομάδες στην κατηγορία, ο Αλμωπός Αριδαίας και η ΑΕ Ποντίων αναζητούν την πρώτη τους νίκη. Η ομάδα της Πέλλας έπαιξε δύο παιχνίδια εκτός έδρας και πήρε ένα βαθμό, αφού δέχτηκε τρία γκολ, όλα με πέναλτι.
Η ΑΕ Ποντίων δέχτηκε τρία γκολ στη Βέροια και τρία στην Κοζάνη από τον Ολυμπιακό Βόλου, για να ξεκινήσει με δύο ήττες την επαγγελματική της ιστορία.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις