Μοιρασιά για Λαμία και Βόλο

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη για Βόλο και Λαμία που αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο  «Αθανάσιος Διάκος», σ’ ένα ματς που πήγαινε «σβηστά» στο  0-0, αλλά τελικά σημειώθηκαν δύο τέρματα στα τελευταία λεπτά, ένα για κάθε ομάδα.

Οι δύο ομάδες για 80 λεπτά δεν έκαναν απολύτως τίποτα, στο τελευταίο δεκάλεπτο πέτυχαν από ένα γκολ, με το 1-1 να ικανοποιεί και τους δύο. Τους Λαμιώτες γιατί έφτασαν τους 27 βαθμούς κρατώντας στους 6 την διαφορά από τον Παναιτωλικό και στους 7 την διαφορά από την ΑΕΛ, ενώ οι Βολιώτες έφτασαν στους 35 παραμένοντας στην κορυφή των πλέι άουτ.

Το 4-2-3-1 προτίμησαν και οι δύο προπονητές

Με ίδιο σύστημα αποφάσισαν να κατεβάσουν τις ομάδες τους και οι δύο προπονητές και συγκεκριμένα το 4-2-3-1. Συγκεκριμένα για τους γηπεδούχους ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε τον Επασί στο τέρμα, τον Σκόνδρα δεξιά και τον Μαρτίνες αριστερά στα μπακ και στόπερ τους Αντέτζο και Τζανετόπουλο. Αμυντικά χαφ τους Μπεχαράνο και Τζανδάρη, τον Ρόμανιτς αριστερά, τον Ντέλετιτς δεξιά και πίσω από τον Καραμάνο τον Βασιλακάκη.

Από την πλευρά του Άνχελ Λόπες κατέβασε τον Βόλο με τον Γκαραβέλη τερματοφύλακα, τον Τέκιο δεξί μπακ, τον Φεράρι αριστερό και τους Μήτογλου, Γκρίλο στα στόπερ. Τους Νίνη και Τσοκάνη αμυντικά χαφ, με τον πρώτο να είναι λίγο πιο μπροστά και όχι κόφτης και στην τριάδα πίσω από τον Δουβίκα από δεξιά προς αριστερά τους Σάντος, Μπουένο και Μπαρτόλο.

Ένα δοκάρι του Μπουένο η μόνη φάση εκτός των γκολ

Ο Βόλος πάτησε καλύτερα στο χορτάρι στο α΄ημίχρονο κι είχε κάποιες καλές στιγμές για γκολ, με κορυφαία αυτή του 14΄όταν ο Μπουένο με απευθείας εκτέλεση φάουλ «έγλυψε» το οριζόντιο δοκάρι.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έκλεισε το πρώτο 45λεπτο χωρίς ούτε μία τελική και με καλύτερη φάση ένα γύρισμα του Μαρτίνες στο ύψος της μικρής περιοχής με τον Ντέλετιτς να μην προλαβαίνει να πιάσει την προβολή.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε θεαματικά στο β΄ημίχρονο, με τις καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να τείνουν προς εξαφάνιση και το θέαμα να κυμαίνεται «υπό του μηδενός».

Η Λαμία είχε την πρώτη τελική στο παιχνίδι στο 69΄, έπειτα από ένα σουτ του Αντέτζο, ενώ ο Βόλος δεν ήταν το ίδιο δραστήριος όπως στο α΄ημίχρονο.

Παρά ταύτα κι ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα κλειδώσει στη… λευκή ισοπαλία, ο Κρητικός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα αμέσως μετά την είσοδο του στο παιχνίδι βρήκε με δίχτυα με σουτ μέσα από την περιοχή και έδωσε το προβάδισμα στο Βόλο (0-1) στο 85΄.

Η Λαμία κέρδισε πέναλτι στην αμέσως επόμενη φάση έπειτα από μαρκάρισμα του Μήτογλου στον Καραμάνο. Ο Ντέλετιτς από την άσπρη βούλα νίκησε τον Γκαραβέλη και ισοφάρισε το σκορ (1-1).

Ο ρέφερι Φωτιάς (Πέλλας) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Αντέτζο, Μπεχαράνο, Φεράρι.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας (79΄Προβυδάκης), Μαρτίνεθ, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης (65΄Χατζηστραβός), Μπεχαράνο (79΄Βλάχος), Βασιλακάκης (65΄Γκούγκα), Ντέλετιτς, Ρόμανιτς (70΄Τσούκαλος), Καραμάνος.

ΒΟΛΟΣ (Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ): Γκαραβέλης, Τέκιο, Φεράρι, Μήτογλου, Γκρίλο, Τσοκάνης, Σάντος (85΄Κρητικός), Νίνης, Δουβίκας, Μπουένο (71΄Μαρτίνες), Μπαρτόλο (82΄Ριένστρα).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις