Για το απόλυτο ο Ολυμπιακός Β. με Βέροια (pregame)

Ολυμπιακός Βόλου και Βέροια αναμετρώνται σήμερα στις 15.00 στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Φούτμπολ Λιγκ.

Η σημερινή αναμέτρηση είναι ντέρμπι, καθώς θα αναμετρηθούν τα δύο μεγάλα φαβορί του βορείου ομίλου της Φούτμπολ Λιγκ, όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ολυμπιακός και Βέροια έχουν το απόλυτο, όπως και η Καβάλα και αναμένεται «μάχη» στη Νεάπολη.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν για πρώτη φορά φέτος στο στάδιο της Νεάπολης, με τους περισσότερους παίκτες να μην έχουν αγωνιστεί στο συγκεκριμένο γήπεδο, ούτε σε φιλικό παιχνίδι. Θυμίζουμε, πως το τελευταίο επίσημο ματς του Ολυμπιακού στο εν λόγω γήπεδο, ήταν στις 8 Μαρτίου 2020 με τον Διαγόρα, πριν διακοπεί το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, στο οποίο το βολιώτικο συγκρότημα είχε ηττηθεί με 1-0.

Το περσινό παιχνίδι των δύο ομάδων, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό Βόλου, είχε γίνει στη Φιλιππούπολη, στις 6/10/2019, για την 2η αγωνιστική, με τη Βέροια να φεύγει νικήτρια με 2-0, χάρη στα γκολ που είχε πετύχει ο Γιάννης Πασσάς στο 84’ και στο 90’ (είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς στο 76’). Αξίζει να αναφέρουμε, πως ο Πασσάς έχει σημειώσει φέτος τα τρία από τα τέσσερα γκολ της Βέροιας στο πρωτάθλημα (τα δύο με πέναλτι) και μαζί με τον Ιάσονα Παπαδημητρίου και τον Γεωργιάδη του Πανσερραϊκού είναι οι πρώτοι σκόρερ στο βόρειο όμιλο της Φούτμπολ Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος έδειξε πως είναι μια ομάδα που πιέζει ψηλά τον αντίπαλο, παίζει δυνατά, δεν αφήνει κενούς χώρους και προσπαθεί, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες, να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σκοράρει και στα δύο παιχνίδια, όπως και η Βέροια, με τον Ιάσονα Παπαδημητρίου να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Θα πρέπει, ωστόσο, να τονίσουμε, πως η διοίκηση της ΠΑΕ φρόντισε να δημιουργήσει ένα αρκετά μεγάλο ρόστερ και η ομάδα δεν επικεντρώνεται σε  κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα, αν και στις δύο πρώτες αγωνιστικές είδαμε την ίδια ενδεκάδα να παρατάσσεται στον αγωνιστικό χώρο.

Η προετοιμασία των “ερυθρολεύκων” ολοκληρώθηκε το Σάββατο, δίχως ο Στέφανος Ξηροφώτος να βγάζει αποστολή, καθώς η 20αδα του αγώνα θα επιλεγεί λίγο πριν το σημερινό ματς.

Πάντως, δεν θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, τόσο ο Χερμάν Ερέρα, όσο και ο Χρήστος Αγρόμημος, λόγω των προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετωπίζουν.

“Σφυρίζει” ο Τάσης
Τη σημερινή αναμέτρηση ορίστηκε να διευθύνει ο Γιώργος Τάσης της ΕΠΣ Ηπείρου, με βοηθούς τους Λάμπρο Διαμαντή από την Ήπειρο και τον Θανάση Δέλλιο από την ΕΠΣ Πέλλας. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Μελέτης Γιουματζίδης, επίσης, από την Πέλλα. Παρατηρητής ορίστηκε ο Βασίλης Σταμούλης από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις