Έχασε από την ανώτερη Βέροια, ο Ολυμπιακός Βόλου (photos)

 

Με γκολ του Λουκίνα στο 12’, η Βέροια, νίκησε με 0-1 τον Ολυμπιακό Βόλου στο δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης Βόλου, σημειώνοντας την Τρίτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια. Για τον Ολυμπιακό που παρουσιάστηκε κατώτερους του αναμενόμενου στο ντέρμπι, έχοντας και σημαντικές απουσίες, ήταν η πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Ισορροπημένο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες της Βέροιας να εκμεταλλεύονται στο έπακρο μία από τις λιγοστές φάσεις που δημιούργησαν στο πρώτο ημίχρονο και να ανοίγουν το σκορ στο 12’, με τον Λουκίνα. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του και δεν τα κατάφερε, ενώ ρόλο σε αυτό έπαιξε και η ανοχή του διαιτητή, Τάση, στα πολλά και συνεχόμενα αντικανονικά μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι προσπαθούσαν, με φάουλ να σταματούν τις ευκαιρίες των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου.
Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να χάνουν δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ, με το δοκάρι του Λουκίνα στο 52’ και το σουτ του Πασά στο 54’ που εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Από τη μεριά τους οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να βρουν ένα τέρμα που θα τους χάριζε έστω το βαθμό της ισοπαλόας και το αποτέλεσμα ήταν να υποστούν εντός έδρας ήττα, με 0-1 από τη Βέροια.

Πώς παρατάχθηκαν Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Βέροια
Ο Στέφανος Ξηροφώτος παρέταξε τον Ολυμπιακό Βόλου, με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Ξενοδόχοφ. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Γραικός και το αριστερό ο Μπουτζίκος, ενώ κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Ρόκας και Γιαννίτσης. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Παπακώστας και Κόλα που είχαν μπροστά τους σε ρόλο «δεκαριού» τον Τσαγκαλίδη. Από τη δεξιά πλευρά επιχειρούσε ο Σκοπελίτης και από την αριστερή ο Βασιλούδης, ενώ σέντερ φορ ήταν ο Παπαδημητρίου.
Ο Παύλος Δερμιτζάκης παρέταξε επίσης τη Βέροια, με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Βελλίδης που είχε μπροστά του από τα δεξιά προς αριστερά τους Μπουκουβάλα, Μαραγκό, Σκόνδρα και Πεταυράκη. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Οικονόμου και Βεργώνης, ενώ επιθετικοί μέσοι ήταν οι Πασάς (δεξιά), Καραγιάννης (κέντρο) και Πόζογλου (αριστερά). Τέλος, κεντρικός επιθετικός ήταν ο Λουκίνας.

Ο Λουκίνας «πάγωσε» τη Νεάπολη
Μόλις στο 6’ ο Σκοπελίτης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να βρίσκει σε αντίπαλο αμυντικό και να καταλήγει κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα, η Βέροια ευτύχισε να πάρει προβάδισμα στο σκορ (0-1). Ο Λουκίνας δέχθηκε τη μακρινή μπαλιά από τον Καραγιάννη και στη συνέχεια κοντρόλαρε τη μπάλα, με ωραίο τρόπο, πριν ντριμπλάρει τον Γιαννίτση και τη στείλει στα δίχτυα της εστίας του Ξενοδόχοφ. Στο 23’ ο Μπουτζίκος σούταρε από μακρινή απόσταση, αλλά ο Βελλίδης κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα. Μετά από δώδεκα λεπτά ο Πόζογλου σούταρε από μακρινή απόσταση, με τον Ξενοδόχοφ να πέφτει στην αριστερή πλευρά της εστίας του και να αποκρούει σωτήρια. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Σκοπελίτης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά όπως και στο 6’, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο αμυντικό και κατέληξε κόρνερ. Έτσι, οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια, με τον Ολυμπιακό Βόλου να βρίσκεται πίσω στο σκορ (0-1).

Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο ημίχρονο
Στο 52’ ο Πασάς έστρωσε τη μπάλα στα δεξιά για τον Λουκίνα, ο οποίος είχε όλο το χώρο και το χρόνο για να τελειώσει τη φάση, αλλά η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Ξενοδόχο και έπειτα απομακρύνθηκε από τους αμυνόμενους του Ολυμπιακού Βόλου. Δύο λεπτά αργότερα, ο Πασάς σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων» να διώχνει, με τις γροθιές. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Βουκελάτος συνέκλινε από τα δεξιά προς τα μέσα και στη συνέχεια επιχείρησε το σουτ, με το αριστερό πόδι, αλλά ο Βελλίδης κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του. Στο 63’ η εκτέλεση φάουλ του Βουκελάτου πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Πέντε λεπτά αργότερα, το σουτ του Μπουκουβάλα μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βελλίδη. Στο 70’ ο Μπουκουβάλας σέντραρε από τα δεξιά και ο Λουκίνας έστειλε από κοντά τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Μετά από δέκα λεπτά, ο Τζούριτς επιχείρησε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει απελπιστικά άουτ.

Σκόρερ
: 12’ Λουκίνας.
Διαιτητής: Τάσης (Ηπείρου).
Βοηθοί: Διαμαντής (Ηπείρου), Δέλλιος (Πέλλας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ, Γραικός (80’ Μπόλης), Μπουτζίκος, Γιαννίτσης, Ρόκας (46’ Χολέβας), Παπακώστας (80’ Πατρώνης), Κόλα, Σκοπελίτης (46’ Βουκελάτος), Τσαγκαλίδης, Βασιλούδης (57’ Τζούριτς), Παπαδημητρίου.
ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (75’ Μπλέτσας), Βεργώνης, Καραγιάννης (89’ Στάμου), Πασάς (66’ Αποστολόπουλος), Πόζογλου (46’ Σιμόνι), Λουκίνας.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ του goalpost.gr από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου, με τη Βέροια:

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις