Τέλος στα …μεροκάματα με το σήμα της Νίκης Βόλου βάζει η ΠΑΕ

Τέλος στα …μεροκάματα μέσω της εκμετάλλευσης του σήματος της Νίκης βάζει η βολιώτικη ΠΑΕ, καθώς πλέον οι παραβάτες θα εντοπίζονται και θα διώκονται σύμφωνα με τους κανόνες της ευρωπαϊκής και διεθνής νομοθεσίας περί πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου:

“Η επωνυμία, ο διακριτικός τίτλος, καθώς και όλα τα σήματα και τα συνοδευόμενα με αυτό λογότυπα της ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αυτής κατά τις διατάξεις του Ν. 2121/1993, καθώς και από την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία περί πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Συνεπώς, είναι νομικά κατοχυρωμένα και ως εκ τούτου η μη εξουσιοδοτημένη χρήση τους, χωρίς την κατάρτιση έγγραφης ειδικής σύμβασης εμπορικής συνεργασίας ή την έγγραφη συναίνεση της ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, θεωρείται παράνομη και επισύρει ποινικές και αστικές κυρώσεις, τόσο για τους παραχαράκτες – κατασκευαστές των προϊόντων, όσο και για τους πωλητές.

simanikis1

* Οι επιπτώσεις της παράνομης χρήσης του σήματος της ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τα προϊόντα με πλαστό ή παραποιημένο σήμα, τα αποκαλούμενα στην καθομιλουμένη ως απομιμήσεις ή «προϊόντα μαϊμού», είναι το κυριότερο όπλο εξαπάτησης των φιλάθλων – καταναλωτών από τους επιτήδειους. Κατά την στιγμή που κάποιος αγοράζει ένα προϊόν που έχει την παραποιημένη ή πλαστογραφημένη σφραγίδα ή σήμα της ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, νομίζοντας ότι είναι αυθεντικό, πέρα από την σημαντική απώλεια εσόδων για την ομάδα μας, δεν γνωρίζει ότι αυτό πιθανότατα δεν έχει ελεγχθεί ούτε για την ποιότητά του ούτε φυσικά για τις συνθήκες κατασκευής του. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε, αρκετά απ’ αυτά τα προϊόντα είναι ελαττωματικά, έχουν μικρή διάρκεια ζωής, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να αποδειχθούν ακόμη και επιβλαβή για τον φίλαθλο – καταναλωτή!

* Πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία της ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ και τους φίλους της ;

Η ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ θέλοντας να προστατεύσει τους φίλους της ομάδας είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην καταπολέμηση του εμπορίου προϊόντων με πλαστογραφημένο ή παραποιημένο το σήμα του συλλόγου. Η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ συνεργάζεται με τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές προκειμένου να διασφαλίσει ότι αυτά τα προϊόντα δεν θα φτάσουν στον προορισμό τους.

Όταν και όπου εντοπίζονται τέτοια προϊόντα οι υπεύθυνοι θα διώκονται και για αυτόν τον λόγο στηριζόμαστε και στη βοήθεια των πιστών οπαδών μας προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτές τις παράνομες δράσεις. Άλλωστε μιλάμε για την προστασία του σήματος της ιστορικής ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ. Θεωρούμε πολύτιμη κάθε βοήθεια προς την κατεύθυνση της πάταξης του φαινομένου και του εξοστρακισμού εκείνων που δρώντας παράνομα θέτουν τον αγαπημένο μας σύλλογο σε κίνδυνο λειτουργώντας αποκλειστικά προς δικό τους όφελος.

Με το αρμόδιο τμήμα της ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει με απόλυτη εμπιστευτικότητα αποστέλλοντας email στο [email protected] ή στην διεύθυνση:ΠΑΕ NIKH ΒΟΛΟΥ – Τμήμα προστασίας σήματος
Χατζηαργύρη , 38222 ΒΟΛΟΣ

Τηλ. / Fax +30 24210 66 128″

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις