Σαφές προβάδισμα της Ρεάλ μετά το 3-1 επί της Λίβερπουλ (video)

Χωρίς να συναντήσει σημαντική αντίσταση, η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε με 3-1 της Λίβερπουλ το βράδυ της Τρίτης (6/4) στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο Στέιντιουμ» και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το σύνολο του Ζινεντίν Ζιντάν ήταν ανώτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έδειξε τα… δόντια του λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα για την 30ή αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Οι «ρεντς» στον αντίποδα ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, κυρίως στα μετόπισθεν, και πλέον οφείλουν να παρουσιαστούν «μεταμορφωμένοι» στη ρεβάνς της 14ης Απριλίου αν θέλουν να κάνουν την ανατροπή και να προκριθούν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Βινίσιους ο οποίος σημείωσε δύο γκολ (το άλλο ο Ασένσιο) και έγινε ο νεότερος Βραζιλιάνος που το καταφέρνει σε νοκ άουτ ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, σπάζοντας έτσι το ρεκόρ του Κακά.

Οι «γκαλάκτικος» κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο. Άσκησαν έντονο πρέσινγκ με το… καλησπέρα και, εκμεταλλευόμενοι τα τραγικά αμυντικά λάθη των φιλοξενούμενων, σημείωσαν δύο τέρματα. Στο 13′ η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έφτασε κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Βινίσιους να φεύγει λίγο άουτ ωστόσο στο 27′ ο Βραζιλιάνος επιθετικός με σουτ, μετά από πάσα του Κρόος, άνοιξε το σκορ. Εννέα λεπτά αργότερα έγινε και το 2-0, όταν ο Ασένσιο επωφελήθηκε από κακό γύρισμα του Αλεξάντερ-Άρνολντ και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Λίγο πριν από την ανάπαυλα και συγκεκριμένα στο 43′, η Ρεάλ Μαδρίτης απείλησε εκ νέου από… πατάτα του Κάμπακ αλλά ο Άλισον είπε «όχι» στο πλασέ του Ασένσιο.

Η Λίβερπουλ ισορρόπησε το παιχνίδι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και στο 51′ μείωσε με κοντινό πλασέ του Σαλάχ. Παρά το γκολ που δέχθηκαν όμως, οι γηπεδούχοι έδειξαν υπομονή, πήραν ξανά τον έλεγχο και στο 65′ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-1 με σουτ του Βινίσιους. Στη συνέχεια, οι «κόκκινοι« προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά είχαν μία φλύαρη υπεροχή απέναντι στους «μερένχες» οι οποίοι με σωστή διαχείρηση κράτησαν το υπέρ τους σκορ έως τέλους.

Εκτός από τον MVP Βινίσιους, μεγάλο ματς από πλευράς Ρεάλ Μαδρίτης έκανε και ο Μόντριτς που μάρκαρε και έτρεχε ακατάπαυστα. Από εκεί και πέρα, θετικός στα καθήκοντά του ήταν και ο Κρόος.

Στην αντίπερα όχθη, από τους ηττημένους Σαλάχ και Βαϊνάλντουμ προσπάθησαν περισσότερο.

Διαιτητής ήταν ο Μπριχ (Γερμανία), με βοηθούς τους Μπορς (Γερμανία) και Λουπ (Γερμανία). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Φριτζ (Γερμανία) και AVAR ο Στέγκεμαν (Γερμανία). Τέταρτος ήταν ο Στίλερ (Γερμανία).

Κίτρινες: 49′ Λούκας Βάθκεθ – 39′ Μανέ, 56′ Τιάγκο, 83′ Αλεξάντερ-Άρνολντ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Λούκας Βάθκεθ, Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Κρόος, Κασεμίρο, Μόντριτς, Ασένσιο (70′ Βαλβέρδε), Βινίσιους (85′ Ροντρίγκο), Μπενζεμά.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κάμπακ (81′ Φιρμίνο), Φίλιπς, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά (42′ Τιάγκο), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ, Ζότα (81′ Σακίρι).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις