Θρίαμβος της Παρί Σ.Ζ. στο Μόναχο επί της Μπάγερν

Με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα έφυγε από τη χιονισμένη «Αλιάνζ Αρένα» η Παρί Σεν Ζερμέν το βράδυ της Τετάρτης (7/4) καθώς υπέταξε με 2-3 τη Μπάγερν Μονάχου, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Εμπαπέ, Νεϊμάρ και Κέιλορ Νάβας, και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Βαυαροί ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά πλήρωσαν την αστοχία τους. Είναι χαρακτηριστικό πως μέτρησαν 31 τελικές σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που είχαν μόλις 6!

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη ήττα τους με τον Χάνσι Φλικ στον πάγκο τους μετά από 16 ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ενα γεμάτο με ευκαιρίες αλλά και τέρματα πρώτο ημίχρονο είχαμε στην «Αλιάνζ Αρένα». Οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ στο 2′ με την κεφαλιά του Τσούπο-Μότινγκ να σταματά στο δοκάρι ωστόσο ένα λεπτό αργότερα βρέθηκαν πίσω στο σκορ από πλασέ του Εμπαπέ. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε τρεις φορές με τον Κέιλορ Νάβας να λέει «όχι» στις προσπάθειες των Μίλερ (10′), Γκορέτσκα (19′) και Παβάρ (20′). Και αφού ούτε ο Τσούπο-Μότινγκ βρήκε δίχτυα από κοντά στο 27′, ήρθε και δεύτερο γκολ για τους Παριζιάνους. Ο Νεϊμάρ έβγαλε ωραία μπαλιά τον Μαρκίνιος ο οποίος εκτέλεσε τον Νόιερ κάνοντας το 0-2. Οι Βαυαροί πίεσαν στη συνέχεια για το 1-2 και τελικά το πέτυχαν στο 37′ με κεφαλιά του Τσούπο-Μότινγκ.

Ιδια γεύση και στο δεύτερο μέρος, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Στο 52′ η Παρί Σεν Ζερμέν έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Νεϊμάρ αρχικά να μη μπορεί να νικήσει τον Κέιλαρ Νάβας και τον Ντι Μαρία στη συνέχεια να βλέπει το πλασέ του να κόβεται πάνω στη γραμμή από τον Ντέιβις. Ακολούθησαν στο 53′ δύο σουτ από Αλάμπα και Παβάρ που εξουδετερώθηκαν από τον Κέιλορ Νάβας, για να φτάσουμε στο 60′ όταν ο Μίλερ με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2. Η Μπάγερν Μονάχου αύξησε την πίεση της κυνηγόντας την ανατροπή όμως στο 68′ ο Εμπαπέ έφυγε στην κόντρα και με σουτ έγραψε το 2-3. Το τελευταίο εικοσάλεπτο εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο για τη γερμανική ομάδα η οποία είχε άλλες δύο φάσεις με τα σουτ του Αλάμπα (86′ και 90′) που δεν βρήκαν στόχο.

Εκτός από τον δις σκόρερ Εμπαπέ, τον Νεϊμάρ των δύο ασίστ και τον Κέιλορ Νάβας, που με τις αποκρούσεις του κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 2-3, καλή δουλειά για την Παρί έκανε και ο Ντράξλερ.

Από πλευράς ηττημένων, ο Κίμιχ ήταν με διαφορά ο κορυφαίος ενώ θετικοί ήταν και οι Αλάμπα και Παβάρ.

Η ρεβάνς στο «Παρκ Ντε Πρενς» θα διεξαχθεί στις 13 Απριλίου.

Διαιτητής ήταν ο Λαόθ (Ισπανία), με βοηθούς τους Πριέτο (Ισπανία) και Ντελ Παλομάρ (Ισπανία). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Ερνάντεθ (Ισπανία) και AVAR ο Ντε Μπούργος (Ισπανία). Τέταρτος ήταν ο Εστράδα (Ισπανία).

Κίτρινες: 70′ Κίμιχ, 72′ Μπόατενγκ, 89′ Τσούπο-Μότινγκ – 35′ Ερνάντες, 62′ Ντράξλερ

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Ζίλε (42′ Μπόατενγκ), Αλάμπα, Ερνάντες, Γκορέτσκα (33′ Ντέιβις), Κίμιχ, Σανέ, Κομάν, Μίλερ, Τσούπο-Μότινγκ.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Κέιλορ Νάβας, Νταγκμπά, Μαρκίνιος (30′ λ.τρ. Ερέρα), Κιμπεμπέ, Ντιαλό (46′ Μπάκερ), Ντανίλο, Γκουεγιέ, Ντι Μαρία (71′ Κεν), Ντράξλερ, Νεϊμάρ (90′ Ραφίνια), Εμπαπέ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις