Νόλης: Πιο ενισχυμένος και δυνατός ο Ολυμπιακός Β. από την Καλαμαριά

Ο Δημήτρης Νόλης ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που τίμησαν την φανέλα του Απόλλωνα Καλαμαριάς και του Ολυμπιακού Βόλου. Αγωνίστηκε συνολικά εννέα χρόνια στην Καλαμαριά, σε Α’ και Β’ Εθνική κατηγορία και τρία χρόνια στον Ολυμπιακό (1997-2000), πανηγυρίζοντας το 1999 την άνοδο στη Β’ Εθνική, ενώ αγωνίστηκε και στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία με τους «ερυθρόλευκους». Έπαιξε συνολικά σε 70 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ σημείωσε και 38 γκολ. Επίσης, αγωνίστηκε και σε τέσσερα ματς Κυπέλλου. Τα τελευταία χρόνια δουλεύει ως προπονητής και φέτος εργάζεται στον Εθνικό Ζακύνθου, ομάδα που μετέχει στον 9ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ο Δημήτρης Νόλης με αφορμή το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Απόλλωνα Πόντου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 και στην εκπομπή «Στο πέταλο».

Για το σημερινό παιχνίδι ανέφερε: «Ολυμπιακός Βόλου και Καλαμαριά είναι δύο ιστορικές ομάδες, έχουν μεγάλη διαδρομή και έχουν γράψει τις δικές τους σελίδες στο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται, είτε στη Β’ κατηγορία, είτε στη Γ’ Εθνική. Αυτή τη στιγμή ο Απόλλων Καλαμαριάς δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του. Πέρα από τα οικονομικά προβλήματα, που ταλανίζουν τις περισσότερες ομάδες, υπάρχει μεγάλη εσωστρέφεια και αντιπαλότητα. Δεν είναι στην κατάσταση που θα έπρεπε να είναι και θεωρώ, ότι αυτή την περίοδο ο Ολυμπιακός Βόλου φαίνεται να είναι πιο ενισχυμένος και δυνατός – ίσως και πιο έτοιμος – και έχει ένα προβάδισμα στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Στο παρελθόν οι δύο ομάδες ήταν πάρα πολύ δυνατές, είχαν εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, ενώ πολλοί παίκτες από την Καλαμαριά, όπως εγώ, φόρεσαν την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου.

Τη χρονιά που έπαιξα με τον Ολυμπιακό Βόλου στη Β’ Εθνική κατηγορία, έχοντας μάλιστα, ως συμπαίκτη τον νυν τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ, Θωμά Μακρή, η ομάδα θα έλεγα ότι είχε αδικηθεί, διότι υπήρχαν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές με προπονητή, τότε, τον Γιώργο Βαζάκα. Υπήρχε ένα πολύ καλό σύνολο, ωστόσο, δεν αποκομίσαμε – αγωνιστικά- τους βαθμούς που δικαιούμασταν. Πάντως, η παρουσία της ομάδας ήταν πολύ καλή».

Για τον αν θα επιθυμούσε κάποια στιγμή να δουλέψει στον Ολυμπιακό Βόλου, ως προπονητής: «Δεν σας κρύβω ότι έχει περάσει από το μυαλό μου και θα ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενος, αν μου δινόταν η δυνατότητα και η ευκαιρία να προπονήσω τον Ολυμπιακό Βόλου. Μακάρι στο μέλλον αυτό να συμβεί…».

Για το ποια ήταν η ομορφότερη στιγμή στα χρόνια που φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου: «Σίγουρα η άνοδος στη Β’ Εθνική ήταν η πιο ξεχωριστή στιγμή, στα τρία χρόνια που αγωνίστηκε με την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου. Θα πω όμως και κάτι άλλο. Ιδιαίτερα την πρώτη χρονιά στη Γ’ εθνική κατηγορία υπήρχαν στην ομάδα εκτός από πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και ένα πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας. Υπήρχαν ποδοσφαιριστές από τη Μαγνησία, τρομεροί σε χαρακτήρα, όπως οι Μίλτος Καλόγηρος, Θωμάς Μακρής, Βασίλης Πανόπουλος, Γιάννης Κοντοβάς, Κώστας Γκουγκουλιάς Θανάσης Ψαρόμπας, Γιάννης Νικοβιώτης, Θοδωρής Βαλαχάς, Βασίλης Τζέκας, Νίκος Δενελάβας, Σπύρος Νούσιας, Φάνης Βαλιανάτος, Απόστολος Κουτσοκώστας, Άρης Τσουρέλης, Βασίλης Ντίκας, οι οποίοι μαζί με τα παιδιά που είχαν έρθει, τότε στην ομάδα, όπως οι Μανώλης Πατεμτζής, Δημήτρης Μπουγιουκλής, Βασίλης Μουρατίδης και με την παρουσία του αείμνηστου Αντώνη Γεωργιάδη, είχαμε δημιουργηθεί μία πολύ ωραία παρέα. Με την αρωγή του διοικητικού παράγοντα εκείνης της περιόδου, Θανάση Παπαγιάννη, καταφέραμε να παντρέψουμε μία ποιότητα, με ένα πολύ καλό κλίμα.

Δράττοντας της ευκαιρίας αυτής, είναι καλό να αναφέρουμε και το εξής γεγονός, γιατί παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια του Ολυμπιακού Βόλου. Θα πρέπει κάποια στιγμή να διαμορφωθεί ένας κορμός στην ομάδα, αποτελούμενος από ποδοσφαιριστές από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Γιατί, αυτό που παρατηρώ, κάθε χρονιά αλλάζουν τα 2/3 της ομάδας. Ναι μεν ο Ολυμπιακός είναι brand name στην κατηγορία, ωστόσο, οι συνεχόμενες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό κάθε χρόνο δεν είναι ότι καλύτερο για την ομάδα.

Εύχομαι από καρδιάς ο Ολυμπιακός Βόλου σύντομα να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ, εκεί που αξίζει να αγωνίζεται, βάσει της ιστορίας του».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις