Βενέτης: Δεν θα πάρουμε βιαστικές αποφάσεις

Στο Blue Heart FM φιλοξενήθηκε σήμερα (11/04) μαζί με τον Αλέξη Παπακωνσταντίνου, ο Βασίλης Βενέτης. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου δήλωσε πως το πρόβλημα που αφορά το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας θα αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία και είναι βέβαιος πως σύντομα θα διορθωθούν τα λάθη που έχουν εντοπιστεί. Επίσης, επισήμανε πως η φημολογία για άσχημο κλίμα στα αποδυτήρια δεν ισχύει, όπως δεν υπάρχει θέμα προπονητή.

Απόσπασμα από τις δηλώσεις του Βασίλη Βενέτη όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr

«Η ομάδα δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε πως έχει αποτύχει. Υπάρχει έντονος προβληματισμός από τη μέχρι τώρα πορεία. Έχουμε πέσει πάνω στην ομάδα. Ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην ομάδα παρά στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και βρίσκεται περισσότερο χρόνο εδώ παρά στο Λονδίνο, που είναι η έδρα της δουλειάς του. Το ότι δεν κρατάει πούρο και κομπολόι δεν σημαίνει πως δεν ξέρει από ποδόσφαιρο…

Υπάρχει διάθεση να λυθεί το πρόβλημα. Αν έπαιζαν οι φανέλες και τα ρόστερ, θα κερδίζαμε όλα τα παιχνίδια. Όμως δεν είναι έτσι, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες. Βέβαια για ότι γίνεται υπάρχει αιτία και να είστε σίγουροι πως όλοι οι άνθρωποι της ομάδας, οι οποίοι έχουν επιλεγεί με πάρα πολύ αυστηρά κριτήρια, έχουν διάθεση να λύσουν το πρόβλημα. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε σκοπό να καταστρέψουμε.

Η απόφαση είναι μία και ξέρουμε πως θα υπάρχουν και αντίθετες απόψεις. Όμως εμείς δεν θέλουμε να βιαστούμε με αποφάσεις και θέλουμε να διαχειριστούμε την κρίση όσο καλύτερα γίνεται. Την ομάδα την βλέπουμε κυρίως ως φίλαθλοι και όχι μόνο ως παράγοντες. Εμείς έχουμε μεγαλώσει μ’ αυτή την ομάδα. Είμαστε όλο το 24ωρο πάνω στην ομάδα».

Ο Βασίλης Βενέτης αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση των Blue Angels η οποία καλούσε τη διοίκηση να πάρει “κεφάλια”: «Καταλαβαίνω τον θυμό των  παιδιών όμως θα ήθελα να ορίσουν κάποιους εκπροσώπους και να συζητάμε κάποια πράγματα, ακόμη και σε εβδομαδιαία βάση. Αν κάποιος συνεργάτης μας διαπιστώσουμε πως έχει κάνει σοβαρά λάθη, πρώτοι εμείς θα το διορθώσουμε. Θα το δούμε αμέσως γιατί είμαστε όλη τη μέρα δίπλα στην ομάδα. Σίγουρα έχουν γίνει λάθη. Επικοινωνιακά λάθη και συμπεριφορών έχουμε εντοπίσει πως έχουν γίνει, όμως δεν είναι τέτοιας βαρύτητας για να αρχίσουμε να παίρνουμε “κεφάλια”. Οι βιαστικές λύσεις πολλές φορές φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα από το προσδοκώμενα. Ξαφνικά ο καλύτερος προπονητής, δεν είναι καλός και δεν ξέρει. Δεν είναι δίκαιο αυτό. Είμαστε μία οικογένεια που υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Στις κακές στιγμές δείχνουμε περισσότερη υπομονή και ψυχραιμία και αυτό μας βοηθάει να τις ξεπεράσουμε.

Όσον αφορά τα αποδυτήρια, αυτό που βγαίνει προς τα έξω ότι δεν υπάρχει οικογενειακό κλίμα, αυτό λέω κατηγορηματικά πως δεν ισχύει. Πιστεύω πως αυτό που έγινε στα πρώτα παιχνίδια είναι πως το υπερβολικό άγχος επηρέασε πολύ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Αυτό δεν είναι δικαιολογία γιατί αυτό που επίσης διαπιστώσαμε είναι πως οι παίκτες δεν διεκδίκησαν τη νίκη με τον τρόπο που έπρεπε. Όμως είμαι βέβαιος πως κανείς δεν ήταν αδιάφορος. Γίνεται δουλειά και πιστεύω πως θα δούμε αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις