Football League: Το pregame της 5ης αγωνιστικής στον Βόρειο όμιλο

Σε δύσκολες αποστολές βρίσκονται οι πρωτοπόροι του Βορείου ομίλου της Football League, και το ενδιαφέρον κορυφώνεται. Ειδικά το παιχνίδι των Σερρών θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια.

Πανσερραϊκός – Βέροια

Η Βέροια παρουσιάζεται μέχρι τώρα πολύ δυνατή, έχοντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και με το Μάρκο Βελλίδη να μην έχει δεχτεί ακόμα γκολ. Έχει κερδίσει τρία παιχνίδια στην έδρα της και ένα στο Βόλο, ενώ τώρα έχει μια δύσκολη έξοδο.

Δοκιμάζεται στις Σέρρες, κόντρα στον Πανσερραϊκό, ο οποίος έχασε το πρώτο παιχνίδι του στην Καβάλα, αλλά στη συνέχεια δεν δέχτηκε γκολ και κέρδισε το μοναδικό που έπαιξε στην έδρα του. Ο Πανσερραϊκός είναι αήττητος σε αγώνα πρωταθλήματος στην έδρα του από το Νοέμβρη του 2018, όταν τον νίκησε ο Νέστος Χρυσούπολης με 2-1 στην Γ’ Εθνική.

Ο Πανσερραϊκός έχει κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια που υποδέχτηκε τη Βέροια στις Σέρρες. Και τα δύο ήταν για την Β’ κατηγορία, στις 10 Δεκεμβρίου 2017 1-0 (32′ σουτ Γκούρτσας) και νωρίτερα στις 23 Μαίου 2012, πάλι 1-0 (48′ σουτ Καρασαλίδης).

Η Βέροια νίκησε για τελευταία φορά στις Σέρρες στις 15 Απριλίου 2007 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που μάλιστα ήταν πολύτιμο αποτέλεσμα στην πορεία ανόδου. Επικράτησε με 3-2 (57′ σουτ Τάντιτς, 67′ σουτ Έντερσον – 5′ αυτογκόλ Σίρμπα, 24′ σουτ Τσιμπλίδης, 39′ σουτ Ταραχούλσκι).

ΠΟ Τρίγλιας – Καβάλα

Η άλλη ομάδα με τέσσερις νίκες, η Καβάλα, πηγαίνει στη Χαλκιδική, όπου η Τρίγλια δείχνει ότι δεν χάνει εύκολα και ίσως αποδειχτεί καλύτερη από την περσινή πρωτάρα στην κατηγορία. Μάλιστα πέρσι η Τρίγλια έπαιξε το πρώτο παιχνίδι της σε επαγγελματική κατηγορία με αντίπαλο στην Καβάλα. Ήταν 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο “Ανθή Καραγιάννη”, όταν η Καβάλα πέτυχε νίκη με 4-1 (14′ σουτ Παπαδόπουλος, 47′ σουτ Μελισσόπουλος, 57′ σουτ Ορφανίδης, 85′ σουτ Βόσαλικ – 88′ σουτ Ευθυμιάδης).

Η Καβάλα νίκησε και στη Χαλκιδική πέρσι, στις 5 Ιανουαρίου 2020 με 2-1 (71′ σουτ Σγουρής – 75′ σουτ Μαρκόπουλος, 80′ σουτ Ορφανίδης). Και φέτος έχει στόχο τη νίκη, ωστόσο η Τρίγλια μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου στην πρεμιέρα με πέναλτι από τα αποδυτήρια, έχει τρεις ισοπαλίες.

Αλμωπός Αριδαίας – Ολυμπιακός Βόλου

Στις 16 Μαρτίου 1997 ήταν η τελευταία φορά, που συναντήθηκαν ο Αλμωπός και ο Ολυμπιακός Βόλου. Για την Γ’ Εθνική στην Αριδαία οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 3-0 (23′ Μουρατίδης, 76′ Παπανικολάου, 89′ Κάρλσον). Ένα χρόνο νωρίτερα ο Ολυμπιακός Βόλου είχε γνωρίσει τη συντριβή με 5-1 από τον Αλμωπό.

Η Αριδαία είναι δύσκολη έδρα για τον Ολυμπιακό Βόλου από τα χρόνια της Β’ Εθνικής.

Η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου με τρεις νίκες και μια ήττα μόνο στην έδρα της από τη Βέροια, είναι κοντά στις πρώτες θέσεις. Παίζει το δεύτερο παιχνίδι εκτός έδρας, μετά τη νίκη στην Κοζάνη.

Ο Αλμωπός ψάχνει την πρώτη νίκη του, καθώς σε δύο παιχνίδια που προηγήθηκε, με Τρίγλια και ΑΕ Ποντίων, δεν κατάφερε να κρατήσει την πρωτοπορία.

Απόλλων Πόντου – Πιερικός

Η δύσκολη σεζόν για τον Απόλλωνα Πόντου συνεχίζεται. Δεν έχει βαθμό και γκολ, καθώς έχει χάσει και τα τέσσερα παιχνίδια του με 1-0. Χρησιμοποιεί σαν έδρα το γήπεδο του Βατανιακού στην Κατερίνη και υποδεχόμενος σε αυτό τον Πιερικό, μόνο γηπεδούχος δεν θα αισθάνεται.

Ο Πιερικός φιλοξενούμενος στην πόλη του έχει μια ευκαιρία κάνει κάτι, που στην Καλαμαριά δεν μπορεί τα τελευταία 56 χρόνια! Μια εκτός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα.

Ήταν 17 Ιανουαρίου του 1965, όταν για την Α’ Εθνική ο Πιερικός νικούσε με 3-2 (49′ σουτ Νιφαδόπουλος, 65′ σουτ Στρ. Σακελλαρίδης – 7′ σουτ Θ. Σιδηρόπουλος, 23′ σουτ Φουλίδης, 40′ σουτ Λιάπης) στη Θεσσαλονίκη τον Απόλλωνα. Πάντως και εκείνο το παιχνίδι δεν είχε γίνει στο γήπεδο του Απόλλωνα, αλλά στο Καυτανζόγλειο.

Θεσπρωτός – ΑΕ Ποντίων ΠΕ Κοζάνης

Ο Θεσπρωτός ξεκίνησε με νίκη εκτός έδρας επί του Απόλλωνα Πόντου, αλλά από τότε δεν έχει σκοράρει σε τρία παιχνίδια, τα δύο από αυτά στην έδρα του. Η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα ψάχνει το πρώτο γκολ στην Ηγουμενίτσα με αντίπαλο την ΑΕ Ποντίων.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντίπαλοι μόνο τη σεζόν 2017-18 στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική τότε και τα δύο παιχνίδια ήλθαν ισόπαλα. Στην Ηγουμενίτσα 1-1 (90′ κεφαλιά Πάνος – 76′ σουτ Μπουρντουζάν) και στην Κοζάνη 2-2 (5′ κεφαλιά Μπουρντουζάν, 70′ κεφαλιά Δημητριάδης – 45′ σουτ Σταυρίδης, 57′ σουτ Φούντζουλας)

Η ΑΕ Ποντίων έχει ένα βαθμό ως τώρα, αυτόν που πήρε στην Αριδαία, και την πιο αδύνατη άμυνα, με εννέα γκολ παθητικό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις