Βεργέτης: Επιτακτική η ανάγκη των βαθμών

Την επιτακτική ανάγκη για την κατάκτηση βαθμών επισήμανε ο Στάικος Βεργέτης ξεκινώντας με τον αγώνα κόντρα στη Σαντορίνη Ο προπονητής της Νίκης αναφέρθηκε στη μικρή συγκομιδή βαθμών που πραγματοποίησε η ομάδα του στην έναρξη της Φούτμπολ Λιγκ και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρει τη λύση.

 Ο Στάικος Βεργέτης μίλησε στο κυριακάτικο «Clasico» για τα εξής θέματα:

*Απόδοση δηλώσεων:Εφημερίδα Θεσσαλία

Για το πού οφείλεται η κακή αρχή της Νίκης στο πρωτάθλημα: «Δυστυχώς μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές έχουμε συγκομιδή πολύ μικρότερη από τις προσδοκίες μας. Η ομάδα διέρχεται μία αγωνιστική κρίση, όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες του κόσμου κατά διαστήματα. Αυτό είναι μέσα στο ποδόσφαιρο.

Για παράδειγμα θυμάμαι την Μπαρτσελόνα τον περασμένο Νοέμβριο να βρίσκεται 14 βαθμούς πίσω από την κορυφή, ενώ η Ρεάλ έπαθε το ίδιο τον Οκτώβριο. Η Ατλέτικο Μαδρίτης, που τότε «πετούσε», κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια της και τώρα της ήρθε η κρίση.

Είναι φάσεις που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι πώς αντιμετωπίζει τις κρίσεις μία ομάδα. Οι δεσμοί και οι μηχανισμοί που υπάρχουν στην ομάδα θα πρέπει να τη βοηθήσουν να βγει απ’ αυτή την κρίση. Αυτό είναι ένα θέμα που δουλεύουμε πολύ με τους ανθρώπους της ομάδας, προεξάρχοντος του μεγαλομετόχου, Αλέξη Παπακωνσταντίνου και του αντιπροέδρου, Βασίλη Βενέτη.

Αυτό κάναμε και τώρα. Μιλήσαμε και με τους παίκτες μας, προκειμένου η ομάδα μας να βγει από την αγωνιστική κρίση».

Για το ότι η Νίκη δεν δημιουργεί πολλές ευκαιρίες και έχει καλό ρυθμό μόνο σε μικρά διαστήματα του αγώνα: «Αυτό ισχύει. Θα θέλαμε να ήμασταν πιο δημιουργικοί και πιο παραγωγικοί, κάτι που δεν έγινε. Μ’ αυτό ασχολούμαστε πάρα πολύ στην προπονητική διαδικασία, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό προσπαθώντας να βοηθήσουμε τα παιδιά, ώστε να γίνει η ομάδα πιο γρήγορη και λίγο πιο παραγωγική σε φάσεις και πιο δημιουργική.

Όλοι στο προπονητικό τιμ είμαστε πολύ προβληματισμένοι γι’ αυτό. Υπάρχουν αιτίες και αφορμές που συμβαίνει αυτό, αλλά δεν θέλω να ακουστεί ως δικαιολογία, γιατί για όλες τις ομάδες ισχύουν τα ίδια πράγματα, όπως η αγωνιστική απραξία κλπ. και όχι μόνο για τι δική μας.

Είμαστε όμως συνειδητοποιημένοι τόσο αγωνιστικά, όσο και στον ψυχολογικό τομέα τι ακριβώς δεν έχει πάει καλά.Έχουμε εντοπίσει τη λύση και κινούμαστε προς στην κατεύθυνση της επίλυσης. Μένει να το δούμε στα επόμενα παιχνίδια, αν είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Θα μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ σχετικά, γιατί στοχοποιούνται παιδιά που είναι της οικογένειας της ομάδας και δεν θα ήθελα».

Για το αν η Νίκη παρουσίαζε το ίδιο πρόβλημα και στα φιλικά: «Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να πω εγώ, γιατί φαίνεται από μόνο του. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την παραγωγή φάσεων και από την αποτελεσματικότητα. Είναι ένα από τα αγωνιστικά θέματα, που δουλεύουμε και το προωθούμε τόσο πολύ με επιμονή ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να το βελτιώσουν. Το να βγούμε να κατακρίνουμε πως η ομάδα μας δεν βάζει γκολ, δεν έχει κανένα νόημα. Στόχος είναι να το δουλεύουμε επισταμένως, και να επιμένουμε σε αυτό, ευελπιστώντας πως τα παιδιά θα τα βοηθήσουμε σε αυτό για να γίνουν πιο παραγωγικοί».

Για το αν θεωρεί ότι η ομάδα πρέπει άμεσα να πάρει βαθμούς: «Εννοείται. Κάθε αγώνας, που περνάει, φεύγει και δεν έχεις την πολυτέλεια. Πρέπει άμεσα η ομάδα να πάρει βαθμούς. Για να το πω και λίγο διαφορετικά είναι πιο μεγάλη η επιτακτική ανάγκη των βαθμών, ανεξαρτήτως της εμφάνισης κάποιες στιγμές. Εμείς τώρα πάμε να συνδυάσουμε και τα δύο. Να παίξουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο, όσο μπορεί να παιχθεί, αλλά πάνω απ’ όλα επιτακτική ανάγκη είναι οι βαθμοί».

Για την αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα Βλαχιώτη: «Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν μπορείς να μιλήσεις για ποδόσφαιρο, γιατί δεν μπορούσε να παιχθεί ποδόσφαιρο, είτε λόγω του αέρα, είτε λόγω του αγωνιστικού χώρου, είτε ο τρόπος που παίζεται το παιχνίδι, όπως έγινε και στη Ρόδο στο μεγαλύτερο διάστημα, που δεν παίχθηκε παιχνίδι. Δυστυχώς είναι ένα μοντέλο παιχνιδιού με τη μεταφορά της μπάλας μπροστά. Πολλές μονομαχίες, πάρα πολλά φάουλ και δεν παίχθηκε παιχνίδι που θα γίνουν οργανωμένες επιθέσεις, αντεπιθέσεις μεταβάσεις και στρωτό παιχνίδι που είχαμε πέρυσι.

Έχω την αίσθηση πως αυτός ο διαχωρισμός των κατηγοριών έριξε πολύ το επίπεδο και όσο πιο χαμηλά πέφτει το επίπεδο, πέφτει και το επίπεδο που παίζεται το ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα παρακολούθησα την αναμέτρηση Διαγόρας-Δήμητρα στο Στεφανοβίκειο και μου θύμισε πάρα πολύ το δικό μας παιχνίδι με τον Αστέρα».

Για το αν η Νίκη βρισκόταν τώρα στη Σούπερ Λιγκ 2: «Μακάρι να ήμασταν στη Β’ Εθνική. Τα αποτελέσματα θα ήταν τελείως διαφορετικά».

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις