Τσάμπιονς Λιγκ: Έχασε η Παρί από την Μπάγερν, αλλά προκρίθηκαν οι Γάλλοι (video)

Έχασε αλλά χαμογέλασε… Δεν κόστισε στην Παρί Σεν Ζερμέν η ήττα με 0-1 από τη Μπάγερν Μονάχου το βράδυ της Τρίτης (13/4) για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με συνολικό σκορ 3-3 και στα δύο παιχνίδια αλλά περισσότερα εκτός έδρας γκολ, η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο κατάφερε να τσεκάρει το εισιτήριο για τους «4» και παράλληλα να πάρει το… αίμα της πίσω για τον περσινό χαμένο τελικό.

Οι γηπεδούχοι είδαν πρώτα τη μπάλα να σταματά τρεις φορές στο δοκάρι σε ισάριθμες προσπάθειες του Νεϊμάρ, λίγο πριν από την ανάπαυλα βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τέρμα του Τσούπο-Μότινγκ και, παρά την πίεση που δέχθηκαν στο δεύτερο μέρος, διατήρησαν τη ψυχραιμία τους και στο τέλος πανηγύρισαν.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να αναζητούν συνεχώς το γκολ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 3′ όταν το πλασέ του Εμπαπέ κατέληξε άουτ. Μετά το δεκάλεπτο, οι Βαυαροί πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο και απάντησαν με το σουτ του Αλάμπα στο 26′ που για λίγο δεν βρήκε στόχο. Ακολούθησαν τέσσερις σπουδαίες φάσεις για τους γηπεδούχους με πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ. Αρχικά στο 27′ ο Νόιερ απέκρουσε το σουτ του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ ο οποίος στη συνέχεια είχε τρία δοκάρια σε διάστημα πέντε λεπτών (34′, 37′ και 39′). Και αφού οι Παριζιάνοι δεν πέτυχαν το γκολ, το δέχθηκαν στο 40′. Ο Αλάμπα σούταρε, ο Κέιλορ Νάβας απέκρουσε ασταθώς και από κοντά με κεφαλιά ο Τσούπο-Μότινγκ έγραψε το 0-1.

Οκτώ λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, οι πρωταθλητές Γαλλίας έφτασαν κοντά στην ισοφάριση όταν ο Νεϊμάρ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή από γύρισμα του Ντι Μαρία. Σιγά, σιγά το τέμπο έπεσε με τους παίκτες του Χάνσι Φλικ να ανεβάζουν την πίεσή τους και να φορτώνουν την αντίπαλη περιοχή χωρίς να έχουν την κλασική ευκαιρία πάρα μόνο ένα σουτ από τον Μίλερ (62′) και ένα πλασέ από τον Σανέ (82′) με το πρώτο να αποσοβείται από τον Κέιλορ Νάβας και το δεύτερο να είναι άστοχο.

Διαιτητής ήταν ο Ορσάτο (Ιταλία), με βοηθούς τους Τζιαλατίνι (Ιταλία) και Πρέτι (Ιταλία). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Ιράτι (Ιταλία) και AVAR ο Γκουΐντα (Ιταλία). Τέταρτος ήταν ο Ντοβέρι (Ιταλία).

Κίτρινες: 55′ Νταγκμπά, 90′ Ερέρα – 52′ Αλάμπα, 68′ Μίλερ
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Κέιλορ Νάβας, Νταγκμπά, Ντανίλο, Κιμπεμπέ, Ντιαλό (58′ λ.τρ. Μπάκερ), Γκουεγιέ, Παρέδες, Ντι Μαρία (88′ Ερέρα), Ντράξλερ (72′ Κεν), Νεϊμάρ, Εμπαπέ.
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Ερνάντες, Ντέιβις (71′ Μουσιάλα), Κίμιχ, Αλάμπα, Σανέ, Κομάν, Μίλερ, Τσούπο-Μότινγκ (85′ Χάβι Μαρτίνεθ).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις