Μαρτίνς: Έλλειψη προγραμματισμού και κακοί αγωνιστικοί χώροι τα βασικά προβλήματα στη Σούπερ Λιγκ

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους “ερυθρόλευκους” παραχώρησε συνέντευξη στο Canal11. Μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε:

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: “Είναι πολύ ανταγωνιστικό. Η Μπενφίκα έχασε από τον ΠΑΟΚ, για παράδειγμα. Πολύ καλές ομάδες, με καλή δομή. Στην Ελλάδα παρόλα αυτά δεν υπάρχει τόσο καλός προγραμματισμός, αλλά έχουν πολύ καλές ομάδες και με πολύ ποιοτικούς παίκτες”.

Για τα βασικά προβλήματα στην ελληνική Λίγκα και την ποιότητα των παικτών: “Ένα από τα μεγάλα προβλήματα είναι η κακή ποιότητα των αγωνιστικών χώρων. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για εμένα. Υπάρχουν Έλληνες παίκτες με μεγάλη ποιότητα, μερικοί Βραζιλιάνοι, Σέρβοι. Έχουμε και Πορτογάλους που τα πηγαίνουν καλά, όπως ο Στάρτζεον του ΟΦΗ και ο Ντάλσιο του Παναιτωλικού. Σε σχέση με την Πορτογαλία, εδώ νομίζω ότι οι ομάδες παίζουν πιο αμυντικά”.

Για την κυριαρχία του Ολυμπιακού: “Δεν μπορώ να μιλήσω για άλλες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ επένδυσε και ήταν η πρωταθλήτρια ομάδα πριν τρία χρόνια. Δεν βλέπω έλλειψη πλάνου. Στον Ολυμπιακό δεν είχαμε διακοπές και παίζαμε 105 παιχνίδια χωρίς σταματημό. Επειδή ξέρω τους παίκτες μου καλά και με ξέρουν το ίδιο καλά είναι πιο εύκολο. Ήταν πιο εύκολο να δουλέψουμε μαζί αυτά τα 2 χρόνια. Ήταν βέβαια δύσκολο από την πλευρά των αγώνων. Έχουμε ποιότητα, έχουμε ένα τρομερό γκρουπ παικτών και προσωπικά έχω πει πως αυτό το γκρουπ και αυτή η ομάδα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μου έχουν συμβεί στο ποδόσφαιρο”.

Για το ποιοι παίκτες θα μπορούσαν να παίξουν στην Πόρτο ή στην Μπενφίκα: “Ο Τσιμίκας που πήγε στη Λίβερπουλ, ο Μπουχαλάκης… Και οι δύο θα είχαν θέση σε κορυφαία ομάδα κι επίσης ο Κώστας Φορτούνης που είναι ταλαντούχος. Ο Ρούμπεν Σεμέδο, ο Αραμπί, ο Χασάν, ο Σα είναι σπουδαίοι παίκτες. Ο Καμαρά είναι… μηχανάκι, για παράδειγμα”.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις