Χ-αρακίρι στη Νεάπολη για τη Νίκη

Μία λέξη μπορεί να περιγράψει αυτό που έκανε σήμερα η Νίκη Βόλου κόντρα στη Σαντορίνη, στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης, για την 5η αγωνιστική της Football League: ΧΑΡΑΚΙΡΙ!

Η Νίκη με μία ουσιαστική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και παίζοντας ορθολογικό ποδόσφαιρο, άνοιξε το σκορ στο 22’ με τον Κρουθ, προσπάθησε να «κλειδώσει» το τρίποντο με ακόμη ένα τέρμα, που δεν ήρθε, και όλα έδειχναν πως θα κατακτήσει εύκολα τους τρεις βαθμούς. Το έργο της έμοιαζε πιο εύκολο όταν στο 43’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα, μετά την αποβολή του Γιάννη Ντινιωτάκη.

Στο δεύτερο μέρος στον αγωνιστικό χώρο βγήκε το «φάντασμα» της Νίκης που όχι μόνο ισοφαρίστηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ερρίκου στο 65’ αλλά κινδύνεψε ακόμη και με ήττα, παρά το γεγονός πως η Σαντορίνη αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο.

Επιστροφή στο 4-2-3-1 για τη Νίκη

Με σχήμα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Στάικος Βεργέτης. Ο Περιστερίδης υπερασπίστηκε την εστία, την δεξιά πλευρά της άμυνας κάλυψε ο Καλουτσικίδης, την αριστερή ο Πολίμος ενώ οι Μπαλάφας και Αλιατίδης αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μπόσιο και Μπιτσάκος σε ρόλο αμυντικών μέσων με τον Λούκας Γκαρσία να κινείται ως επιτελικός χαφ μπροστά τους. Τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Κρουθ, την αριστερή ο Τσιώλης, με τον Ροχάνο μοναδική επιθετική αιχμή.

Προηγήθηκε με Κρουθ

Με τη Νίκη να ελέγχει τον χώρο της μεσαίας γραμμής και να προσπαθεί να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα με καρέ με υπομονή και πλάνο, ξεκίνησε και κύλησε στα πρώτα λεπτά στη Νεάπολη. Μόλις στο 2’ Καλουτσικίδης πέρασε έξυπνη πάσα στον Ροχάνο, μέσα στην περιοχή, όμως το γύρισμά του από τη μικρή περιοχή, κόπηκε από αμυντικούς της Σαντορίνης. Κόντρα στην εικόνα του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο 12’. Ο Κανούλας από καλή θέση επιχείρησε να “κρεμάσει” τον Περιστερίδη, ο πορτιέρε της Νίκης απόκρουσε σωτήρια, το ριμπάουντ πήρε ο Πολύζος, το σουτ του οποίου ξαναέβγαλε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Στο 19’ ο Γκαρσία δεν σημάδεψε εστία σε φάουλ έξω από την περιοχή και τρία λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τη Νίκη. Ο Τσιώλης γύρισε από τα αριστερά επικίνδυνη σέντρα, ο Ροχάνο έκανε την προβολή, δεν βρήκε την μπάλα γεμάτα, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν, με τον Κρουθ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ.

Με 10 η Σαντορίνη

Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό, χωρίς όμως να απειλούν ουσιαστικά τα καρέ του Δερμιτζάκη, έχοντας μόνο δύο σουτ προς την εστία, ένα Γκαρσία μέσα από την περιοχή κι ένα του Μπιτσάκου που δεν βρήκαν στόχο. Στο 43’ η δικαιολογημένη αποβολή του Γιάννη Ντινιωτάκη και βάσει της εικόνας του πρώτου ημιχρόνου, προϊδέαζαν μία άνετη επικράτηση της Νίκης Βόλου.

Αγνώριστη η Νίκη στην επανάληψη

Κι ενώ όλοι περίμεναν τη Νίκη να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να βρει τον τρόπο να «κλειδώσει» το τρίποντο η Σαντορίνη ήταν αυτή που έδειξε τα «δόντια» της με το καλημέρα στο 2ο ημίχρονο. Το φρεσκάρισμα που πραγματοποίησε ο Παντέλης στην επιθετική του γραμμή, απέδωσε καρπούς καθώς τόσο ο Γιουκούδης  όσο και ο Σιμιτζής δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να ισοφαρίσουν. Στο 48’ και στο 52’ ο Γιουκούδης βρέθηκε δύο φορές απέναντι από τον Περιστερίδη, μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή. Και τις δύο φορές ο Περιστερίδης είπε «όχι». Η εικόνα της Νίκης Βόλου έγινε ακόμη χειρότερη, όταν εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασε ο Τσιώλης που ήταν από τους διακριθέντες στο πρώτο μέρος. Στη θέση του πέρασε ο Μέτσε αλλάζοντας παράλληλα και ο σχηματισμός της ομάδας σε 4-3-3.

Με πέναλτι ισοφάρισε η Σαντορίνη

Στο 64’ η Σαντορίνη κατάφερε να ισοφαρίσει όταν ο Μελτζανίδης έδειξε την άσπρη βούλα σε χέρι του Μπόσιο. Ο Ερρίκος εκτέλεσε εύστοχα και οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν από τα 11 μέτρα ότι δεν κατάφεραν στα δύο τετ α τετ του Γιουκούδη.

Από το 64’ και μετά οι αλλεπάλληλες καθυστερήσεις των φιλοξενούμενων, με την ανοχή του διαιτητή, δεν επέτρεψαν να γίνει παιχνίδι με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί ο αγώνας με το τελικό 1-1. Μάλιστα, η Σαντορίνη θα μπορούσε να είχε πάρει και το διπλό, όταν στο 88’ ο Ιβανίδης μέσα από την περιοχή σούταρε με το αριστερό, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Περιστερίδη.

Κϊτρινες: Μπιτσάκος, Γκαρσία, Περιστερίδης – Κουρέλας, Ερρίκος

Κόκκινες: Ντινιωτάκης (43′)

Οι συνθέσεις

Νίκη Βόλου (Στ. Βεργέτης): Περιστερίδης, Καλουτσικίδης (76’ Τσιμπούκας), Πολίμος, Μπαλάφας, Αλιατίδης, Μπιτσάκος, (66’ Γκονζάλες) Μπόσιο (76’ Σαλαμούρας), Κρουθ, Τσιώλης (61’ Μέτσε), Γκαρσία, Ροχάνο.

Σαντορίνη (Ν. Παντέλης): Δερμιτζάκης, Ερρίκος (76’ Μπιρμπίλης), Κουρέλας, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Ιβανίδης, Πολύζος (46’ Σιμιτσής), Μαλάι,, Σκαθαρούδης (26’ λ.τρ. Μηνάς, 91’ Λάμπρου), Ντινιωτάκης, Κανούλας (46’ Γιουκούδης).

Διαιτητής: Γιώργος Μελτζανίδης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Αθανάσιος Δέλλιος (Πέλλας), Κωνσταντίνος Στάικος (Λάρισας)

4ος διαιτητής: Ανδρομάχη Τσιοφλίκη (Λάρισας)

Παρατηρητής: Ιωάννης Καλύβας (Ευρυτανίας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις