Τσάμπιονς Λιγκ: Πάλεψε η Λίβερπουλ, όμως η Ρεάλ πήρε την πρόκριση

Δεν ανέδειξε νικητή η ρεβάνς για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης έμειναν στο 0-0 το βράδυ της Τετάρτης (14/4) στο «Άνφιλντ».

Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ ήταν ανώτερο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έχασε ένα… καρό ευκαιρίες ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μείνουν όρθιοι και σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου αγώνα να πάρουν το εισιτήριο για τους «4» όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των Μαδριλένων ήταν ο Κουρτουά ο οποίος κατέβασε… ρολά, όποτε χρειάστηκε, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Φορτσάτη μπήκε στο ματς η Λίβερπουλ και έχασε δύο σημαντικές στιγμές σε σουτ των Σαλάχ (2′) και Μίλνερ (11′) τα οποία εξουδετέρωσε ο Κουρτουά. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 20′, έχοντας δοκάρι σε προσπάθεια του Μπενζεμά, ενώ στη συνέχεια έριξαν τον ρυθμό και ισορρόπησαν. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ωστόσο ανέκτησε τα ηνία στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους και απείλησε εκ νέου με Σαλάχ (41′) και Βαϊνάλντουμ (42′) να σουτάρουν άουτ από θέση βολής.

Με το… καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ρεντς» άγγιξαν ξανά το γκολ αλλά ο Φιρμίνο νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Κουρτουά. Στο 60′ ο Γιούργκεν Κλοπ έριξε στο ματς τους Τιάγκο και Ζότα προκειμένου να ενισχύσει επιθετικά τους γηπεδούχους. Ωστόσο, οι «μερένχες» με καθαρό μυαλό στα μετόπισθεν δεν τους επέτρεψαν να δημιουργήσουν κλασική ευκαιρία με εξαίρεση ένα σουτ του Ζότα στο 70′ το οποίο αποσόβησε ο Μιλιτάο και ένα γύρισμα του Σαλάχ στο 92′ που έκοψε ο Κουρτουά.

Διαιτητής ήταν ο Κάιπερς (Ολλανδία), με βοηθούς τους Σ. Φαν Ρόεκελ (Ολλανδία) και Ζέινστρα (Ολλανδία). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Π. Φαν Ρόεκελ (Ολλανδία) και AVAR ο Χίγκλερ (Ολλανδία). Τέταρτος ήταν ο Σιδηρόπουλος (Ελλάδα).

Κίτρινες: 25′ Ρόμπερτσον, 59′ Φίλιπς – 25′ Κασεμίρο

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φίλιπς, Κάμπακ (60′ Ζότα), Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ (60′ Τιάγκο), Σαλάχ, Μανέ (82′ Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο (82′ Σακίρι).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Βαλβέρδε, Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (72′ Οντριοθόλα), Ασένσιο (82′ Ίσκο), Βινίσιους (72′ Ροντρίγκο), Μπενζεμά.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις