Λανθασμένες επιλογές, αποτυχημένος σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός του καλοκαιριού εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε λανθασμένος στον Ολυμπιακό Βόλου. Οι ακριβοπληρωμένοι ξένοι δεν πρόσφεραν και σε καμία περίπτωση δεν έκαναν τη διαφορά. Ο Λεόν στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν τραυματίας και μετά από δύο-τρία παιχνίδια από την επιστροφή του αποχώρησε. Ο Μοράν ήταν «ωσεί παρών» σε όσα παιχνίδια…

…αγωνίστηκε, μέχρι να λύσει το συμβόλαιό του, ο Φερνάντες προσέφερε κι αυτός λίγα πράγματα στην ομάδα, ενώ σε ρηχά νερά κινήθηκαν, τόσο ο Ντεπέτρις (περιμέναμε πολλά περισσότερα από έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζονταν στην Α’ κατηγορία της Αργεντινής), όσο και ο Γουόρντεν. Κι όταν οι ξένοι της ομάδας παρουσιάζουν αυτή την εικόνα, τι μπορείς να περιμένεις από τους υπόλοιπους. Αποτυχημένες μεταγραφές αυτές των Καραμανλή και Νικολόπουλου, μέτριος ο Τσιλιγκίρης, αν και αποκτήθηκε για δεύτερη λύση, επίσης μέτριος και ο Στρατηλάτης, ο οποίος φέρει ευθύνη για πολλά από τα γκολ που δέχθηκε η ομάδα. Γενικά, πάντως, ο Ολυμπιακός ως ομάδα δεν ξεπέρασε σε κανένα ματς τη μετριότητα και κακές εμφανίσεις έκαναν και οι περισσότεροι παίκτες που αγωνίζονταν και πέρυσι στην ομάδα. Για να πετύχει γκολ ο Ολυμπιακός πρέπει πρώτα να κάνει… αίτηση, φαντασία στην οργάνωση του παιχνιδιού δεν υπάρχει, ενώ όσον αφορά το ανασταλτικό κομμάτι, τα περισσότερα γκολ που δέχθηκε η ομάδα προήλθαν από στημένες φάσεις. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση.
Άλλη μια χρονιά χαμένη για τον Ολυμπιακό και μάλιστα από πολύ νωρίς και το χειρότερο είναι, πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταγραφών, ο κίνδυνος του υποβιβασμού στην Γ’ Εθνική είναι μεγάλος, με δεδομένο ότι θα αποχωρήσουν πολλοί παίκτες από την ομάδα και οι «ερυθρόλευκοι» θα πορευτούν με αρκετούς ποδοσφαιριστές από την ομάδα Κ19 του συλλόγου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις