Football League: Το pregame της 6ης αγωνιστικής στον Νότιο όμιλο

Η εντυπωσιακή νίκη του Ασπρόπυργου επί του Ιάλυσου, αλλά και όλα τα άλλα αποτελέσματα της Τετάρτης έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο Νότιο όμιλο της Football League, που και στην 6η αγωνιστική έχει παιχνίδια με μεγάλο ενδιαφέρον.

Καλαμάτα – Νίκη Βόλου
Πρώτη στη βαθμολογία, πρώτη παίζει και χρονικά η Καλαμάτα στην έδρα της με τη Νίκη Βόλου. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ, έχοντας κερδίσει και τα δύο παιχνίδια στην έδρα της.

Αντίθετα η Νίκη Βόλου, αν και δεν έχει χάσει εκτός έδρας, με ισοπαλίες σε Ρόδο και Λακωνία, είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στον όμιλο. Μάλιστα πέρσι πέρασε νικηφόρα από την Καλαμάτα στις 19 Ιανουαρίου 2020 με 2-0 (58’ σουτ Ροχάνο, 83’ πέναλτι Ροχάνο). Ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Βασίλη Βούζα στον πάγκο της Καλαμάτας.

Η Καλαμάτα έχει μια νίκη στα τέσσερα τελευταία που υποδέχτηκε τη Νίκη Βόλου, ενώ ανεξάρτητα έδρας έχει μια νίκη στα οκτώ τελευταία, όπου κυριαρχούν οι ισοπαλίες, πέντε σε αυτά τα οκτώ.

Ιάλυσος – Επισκοπή

Παρένθεση θα ήθελε να είναι η ήττα στον Ασπρόπυργο ο Ιάλυσος που υποδέχεται σε ένα δύσκολο παιχνίδι την τρίτη στη βαθμολογία Επισκοπή, προερχόμενη από τη νίκη στο Αιγάλεω.
Το 2015-16 οι ομάδες είχαν βρεθεί αντίπαλες στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική με τον Ιάλυσο να κάνει δύο νίκες. Στις 6 Μαρτίου 2016 στο Οικονομίδειο είχε επικρατήσει με 2-1 (66’ πέναλτι Αθανασίου, 90’ κεφαλιά Φυλακούρης – 48’ σουτ Γούλας).

Ρόδος – Αιγάλεω

Η Ρόδος όχι μόνο κράτησε το αήττητο σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στην Καλλιθέα, αλλά πέτυχε και την πρώτη νίκη της, αφού είχε τέσσερις ισοπαλίες. Τώρα στοχεύει στην πρώτη νίκη στην έδρα της, όπου έχει τρεις ισοπαλίες.
Η νίκη του Αιγάλεω στην πρεμιέρα στο Βόλο έχει γίνει ανάμνηση και τώρα στη Ρόδο ψάχνει το αποτέλεσμα που θα του δώσει την ανάκαμψη.
Οι δύο ομάδες έχουν να παίξουν εννέα χρόνια αντίπαλοι. Το 2011-12 είχαν βρεθεί στο περιφερειακό πρωτάθλημα και το Αιγάλεω νίκησε 3-1 στη Ρόδο στις 19 Φεβρουαρίου 2012, ενώ η Ρόδος 1-0 στο Αιγάλεω στις 26 Μαΐου 2012. Ήταν η τελευταία αγωνιστική, ωστόσο η Ρόδος δεν απέφυγε τον υποβιβασμό στο τοπικό, όπου έμεινε τέσσερα χρόνια.

Σαντορίνη 2020 – Ασπρόπυργος

Στη Νάξο το ερώτημα είναι αν η Σαντορίνη 2020 συνεχίσει την εξαιρετική πορεία της ή αν ο Ασπρόπυργος μετά τη νίκη επί του Ιάλυσου επιφυλάσσει και άλλα θετικά αποτελέσματα.
Με μια νίκη και μια ισοπαλία στην έδρα της, η Σαντορίνη 2020 δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ. Ο Ασπρόπυργος έχει δύο ήττες εκτός έδρας, χάνοντας 1-0 στη Σπάρτη και το Αιγάλεω με γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Αστέρας Βλαχιώτη – Καλλιθέα
Η πρώτη ήττα της Καλλιθέας στο πρωτάθλημα ήταν επεισοδιακή και στην έδρα της. Έχασε από τη Ρόδο με «διπλή» ανατροπή μένοντας με μια νίκη σε πέντε αγώνες. Δεν έχει χάσει τα τρία εκτός έδρας παιχνίδια της, και θα προσπαθήσει να συνεχίσει το σερί στη Σκάλα Λακωνίας. Ο Αστέρας Βλαχιώτη νίκησε στην πρεμιέρα τον Ασπρόπυργο 1-0, αλλά τα δύο επόμενα παιχνίδια στην έδρα του ήταν 0-0. 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις