Football League: Το pregame της 6ης αγωνιστικής στο Βόρειο όμιλο

Η περασμένη Τετάρτη έφερε ανακατατάξεις στο Βόρειο όμιλο, καθώς Καβάλα και Βέροια έχασαν το απόλυτο, με ήττες μάλιστα, και απέκτησαν συγκάτοικο στην κορυφή.

Ολυμπιακός Βόλου – Πανσερραϊκός
Η παρουσία ιστορικών ομάδων στο Βόρειο όμιλο δεν μας αφήνει χωρίς ντέρμπι κάθε αγωνιστική. Αυτή τη φορά ξεχωρίζει το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Πανσερραϊκό. Δύο ομάδες, που μόλις πριν από 10 χρόνια έπαιξαν στη Super League αντίπαλοι, προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να ξαναμπούν με αξιώσεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφού πέρασαν μεγάλο διάστημα στο ερασιτεχνικό.
Για τελευταία φορά επρόκειτο να παίζουν στην Β’ κατηγορία το 2016, αλλά είναι η σεζόν που ο Ολυμπιακός Βόλου εγκαταλείπει στα μισά, θύμα των οικονομικών προβλημάτων  του.
Έτσι η τελευταία επίσκεψη του Πανσερραϊκού είναι στις 13 Μαρτίου 2013 στο Πανθεσσαλικό, όταν ο Ολυμπιακός Βόλου άρχισε να χτίζει από την Β’ Εθνική τη δυνατή ομάδα του και επικράτησε με 2-1 (6’ πέναλτι Ανιέτε Κίντα, 26’ σουτ Πινδώνης – 88’ σουτ Μίλιεβιτς). Ο Ολυμπιακός Βόλου εκμεταλλεύθηκε τις ήττες των πρωτοπόρων και τις έπιασε στην κορυφή, όπου θέλει να παραμείνει. Ωστόσο και ο Πανσερραϊκός, τέσσερα παιχνίδια αήττητος, μετά την ήττα στην πρεμιέρα στην Καβάλα, παρουσιάζεται ανταγωνιστικός και φιλόδοξος.

Καβάλα – ΑΕ Ποντίων Κοζάνης

Η Καβάλα γνώρισε την πρώτη ήττα της στη Χαλκιδική, ωστόσο θα επιδιώξει να διατηρήσει το απόλυτο στην έδρα της. Την επισκέπτεται η νεανική και άτυχη από τους πολλούς τραυματισμούς ΑΕ Ποντίων. Η πρωτάρα σε επαγγελματικό πρωτάθλημα ομάδα έχει ένα βαθμό, αλλά ελπίζει να βελτιωθεί.

Βέροια – Θεσπρωτός

Η Βέροια έχασε ένα ντέρμπι στις Σέρρες και το απόλυτο ως τώρα, ωστόσο ο δρόμος είναι μακρύς. Στοχεύει το τέσσερα στα τέσσερα στην έδρα της, απέναντι στον Θεσπρωτό, που όπως και πέρσι δείχνει οργανωμένος και ανταγωνιστικός.
Μάλιστα πέρσι πήρε το 1-1 (68’ σουτ Σιμόνι – 50’ σουτ Κολλάς) στη Βέροια, αλλά στην Ηγουμενίτσα στον δεύτερο γύρο η Βέροια επικράτησε με 4-2, σε συναρπαστικό παιχνίδι.

Πιερικός – Τρίγλια

Την ώρα που ο Πιερικός γινόταν η πρώτη ομάδα που δεν νικούσε τον Απόλλωνα Πόντου, με το 2-2, η Τρίγλια γινόταν η πρώτη ομάδα που νικούσε την Καβάλα, με 3-2. Μάλιστα η ομάδα της Χαλκιδικής πέτυχε την πρώτη της νίκη. Οι δύο ομάδες παίζουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, και αν υπάρξει νικητής, θα πλησιάσει αισθητά το γκρουπ των πρωτοπόρων.

Αλμωπός Αριδαίας – Απόλλων Πόντου
Οι δύο από τις τρεις ομάδες που δεν έχουν ακόμα νίκη, θα βρεθούν αντιμέτωπες στην Αριδαία. Ο Αλμωπός προσπαθεί να μάθει την καινούρια του κατηγορία, ενώ ο Απόλλων Πόντου να ξεπεράσει τα δικά του προβλήματα.
Το αποτέλεσμα θα είναι καθοριστικό στη μάχη για την αποφυγή των δύο τελευταίων θέσεων. Για τελευταία φορά βρέθηκαν αντίπαλοι πριν από τέσσερα χρόνια στην Αριδαία. Στις 15 Ιανουαρίου 2017 Αλμωπός – Απόλλων 0-1 (17’ σουτ Κυβελίδης). Είναι χαρακτηριστικό ότι τέσσερα χρόνια μετά, και οι δύο προπονητές στους δύο πάγκους είναι οι ίδιοι! Ο Γιώργος Τυριακίδης και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις