Πάλεψε για τη ΝΙΚΗ – Πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Καλαμάτα

Μπορεί η Καλαμάτα να φιγουράριζε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στον Νότιο Όμιλο και η Νίκη Βόλου να βρίσκονταν στην «ουρά» της βαθμολογίας, όμως στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου της Καλαμάτας όχι μόνο δεν υπήρχε διαφορά, αλλά οι Βολιώτες με λίγο τύχη θα μπορούσαν να είχαν φύγει και νικητές. Το τελικό 0-0 κρίνεται δίκαιο, αν και η μεγάλη φάση ανήκει στους φιλοξενούμενους όταν το τρομερό σουτ του Μέτσε στο 47’ έβγαλε εξίσου εντυπωσιακά ο Δημήτρης Ταΐρης.

Το ματς ήταν μέτριο ποιοτικά με τον «Γιάννη να φοβάται το θεριό» και το «θεριό τον Γιάννη». Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα επέλεξε να διαφυλάξει κυρίως τα νώτα της παρά να αγωνιστεί για το τρίποντο, προσπαθώντας να χτυπήσει στην κόντρα. Αντιθέτως οι κυανόλευκοι προσπάθησαν να διασπάσουν την καλοστημένη αμυντική γραμμή των γηπεδούχων χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Μπορεί η Νίκη να παρέμεινε η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, όμως σήμερα απέναντι στους πρωτοπόρους και ίσως της ομάδας με το μεγαλύτερο μπάτζετ, αποδείχθηκε πως δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτα και πρέπει να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, όπου και αν παίζει, πιο αποφασιστικά και να τελειώνει τα παιχνίδια. Οι αδυναμίες είναι εμφανείς στη λειτουργία της ομάδας, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά, όμως η ποιότητά της, της δίνει τη δυνατότητα με δουλειά να εμφανιστεί πολύ καλύτερη στη συνέχεια του πρωταθλήματος .

Με πολλές εκπλήξεις και 3-5-2 η Νίκη

Με πολλές αλλαγές για ακόμη μία φορά και σχηματισμό 3-5-2 παρέταξε την ομάδα του ο Στάικος Βεργέτης. Την εστία υπερασπίστηκε ο Περιστερίδης, ενώ την τριάδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Τσιμπούκας, Αλιατίδης και Μπιτσάκος. Ο Πολίμος κάλυψε όλη την αριστερή πτέρυγα και ο Πέτσης τη δεξιά. Μπόσιο, Ντομίνγκεθ και Μέτσε στον άξονα ενώ οι Κρουθ και Ροχάνο αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Μέτριο 45λεπτο με ελάχιστες στιγμές στις δύο εστίες

Με τη Νίκη να είναι πιο κινητική και να φτάνει πιο εύκολα στην περιοχή της αντίπαλης ομάδας, ξεκίνησε ο αγώνας στην Καλαμάτα. Μόλις στο 3’ η βολιώτικη ομάδα απείλησε με τον Ροχάνο να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων, σε κόρνερ των μπλε. Από το 10’ και μετά η Καλαμάτα ανέβασε στροφές και όσο περνούσε η ώρα ήλεγχε πλήρως την κυκλοφορία στη μεσαία γραμμή και τον ρυθμό του αγώνα. Η Νίκη περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και λίγο έλειψε να το πληρώσει στο 27’ όταν ο Μπουσμπίμπα με πλασέ άνοιξε το σκορ, όμως ο δεύτερος βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία υποδεικνύοντας τον παίκτη σε θέση οφσάιντ.

Στο 21’ ο Στάικος Βεργέτης υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Βασίλης Πέτσης αποχώρησε τραυματίας, με τη θέση του να παίρνει ο νεοαποκτηθέντας Καλουτσικίδης. Παρά την κατοχή της μπάλας οι «Καλαματιανοί» δυσκολεύτηκαν να πατήσουν την περιοχή των φιλοξενούμενων και δεν απείλησαν ιδιαίτερα. Στις τελικές καταγράφεται και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κέρι στο 45’ από πλάγια θέση που δεν ανησύχησε τον Περιστερίδη.

Ανώτερη η Νίκη στην επανάληψη

Ανώτερη ήταν η Νίκη Βόλου στην επανάληψη και θα μπορούσε να πετύχει το γκολ που θα της έδινε το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα, όμως ο Ταΐρης είπε «όχι» στο σουτ του Μέτσε που κατευθύνονταν στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του, στο 47’. Στην επόμενη φάση ο πορτιέρε της Καλαμάτας δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την κεφαλιά του Αλιατίδη μετά από κόρνερ του Κρουθ. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στα καρέ του Περιστερίδη για πρώτη φορά στο 58’, με στατική φάση που εκτέλεσε ο Κέρι με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ.

Ανέβασε στροφές η Νίκη με την αλλαγή σε 4-2-3-1

Η διπλή αλλαγή που πραγματοποίησε η Νίκη με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, βοήθησε ακόμη περισσότερο τους Βολιώτες στο να ελέγξουν τη μεσαία γραμμή και να περιορίσουν σε παθητικό ρόλο τους γηπεδούχους, που επιχειρούσαν να βγουν στην κόντρα.

Αντί των Μπιτσάκου και Ντομίγνκεθ, οι Τζοβάρας και Γκαρσία και αλλαγή σχηματισμού σε 4-2-3-1: Περιστερίδης – Πολίμος, Αλιατίδης, Τσιμπούκας, Καλουτσικίδης – Μπόσιο, Μέτσε – Τζοβάρας, Γκαρσία, Κρουθ – Ροχάνο

Την καλύτερή της στιγμή, στο 2ο ημίχρονο, η Καλαμάτα την κατέγραψε στο 62’ όταν η επικίνδυνη, συρτή σέντρα του Κέρι, πέρασε παράλληλα από την εστία του Περιστερίδη. Στο 80’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι με τον ορεξάτο Τζοβάρα να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Κωνστατινόπουλο να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ πριν η μπάλα φτάσει στον Ροχάνο που περίμενε σε θέση βολής. Τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου μία μίνι πολιορκία των γηπεδούχων κατέληξε σε σουτ άουτ του Μαβίνγκα.

 

Οι συνθέσεις:

Καλαμάτα: Ταϊρης, Μαβιγκά, Κωνσταντινόπουλος, Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο, Παυλίδης (89’ Τριανταφυλλάκης), Παπατόλιας (70’ Σουμπίνιο), Κέρη (89’ Ηλιόπουλος), Μπουσμπίμπα (70’ Αλεξόπουλος), Αναστασόπουλος, Μαρκόφσκι (89’ Φελίπε).

Νίκη Βόλου: Περιστερίδης, Τσιμπούκας, Αλιατίδης, Μπιτσάκος (59’ Τζοβάρας), Πέτσης (21’ λ.τρ. Καλουτσικίδης), Πολίμος, Μπόσιο, Μέτσε, Ντομίνκες (59’ Γκαρσία), Κρουθ (94′ Αργύρης), Ροχάνο.

Κίτρινες: Μέτσε, Ροχάνο, Ντομίνγκεθ, Καλουτσικίδης, Αλιατίδης, Τζοβάρας – Μαρκόφσκι

Διαιτητής: Γιώργος Τάσης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Διαμαντής (Ηπείρου), Κύριος (Αρκαδίας)
4ος διαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας)

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις