Βεργέτης: Η ισοπαλία δεν είναι θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα μου

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του αλλά όχι από το τελικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο Στάικος Βεργέτης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με την Καλαμάτα. Ο Αρκάς τεχνικός των κυανολεύκων απάντησε γιατί άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας του στο 2ο ημίχρονο και τόνισε πως η ανάλυση του αγώνα θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους στο αγωνιστικό τμήμα να βελτιώσουν στοιχεία του παιχνιδιού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στάικου Βεργέτη:

«Σήμερα παρακολουθήσαμε ένα περίεργο κι ενδιαφέρον παιχνίδι, παρά το ότι δεν μετουσιώθηκαν οι φάσεις σε γκολ για να είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον. Νομίζω πως κράτησε το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού. Το χαρακτήρισα περίεργο γιατί φαινόταν πότε η μία ομάδα και πότε η άλλη, έπαιρνε τις στιγμές πάνω της.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν πολύ καλοί. Χάναμε πολύ εύκολα την μπάλα όταν την κερδίζαμε και δεν βγάζαμε επιθέσεις, με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερο αμυντικό ρόλο. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε περισσότερο χρόνο την μπάλα στα πόδια μας. Προσπαθήσαμε να απειλήσουμε χωρίς όμως να έχουμε ξεκάθαρη φάση. Δεν ήρθε το γκολ που θα μας έδινε τους τρεις βαθμούς που τόσο έχουμε ανάγκη. Όμως απέναντι σε μία καλή και ποιοτική ομάδα, όπως είναι η Καλαμάτα, που κατά την κρίση μου δίκαια είναι εκεί που βρίσκεται στη βαθμολογία, κάναμε μία αξιόλογη προσπάθεια, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Η ανάλυση του παιχνιδιού θα μας δώσει την ευκαιρία να βελτιώσουμε πολλές από τις αδυναμίες μας»

Για την πίεση που όλοι περίμεναν να ασκήσει η Καλαμάτα και τελικά δεν έγινε: «Αμυντικά σταθήκαμε πολύ καλά και γι’ αυτό δεν δεχθήκαμε πίεση. Αν ήμασταν λίγο καλύτεροι στην επιθετική μας μετάβαση και στην τελική πάσα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι καλύτερο. Πολλές τελικές δεν έγιναν και αυτό που έλειπε σε ορισμένες ενέργειες ήταν η σωστή τελική πάσα».

Για το αν περίμενε καλύτερη την Καλαμάτα: «Δεν ήταν άσχημη η Καλαμάτα, ήταν καλή. Εμείς δουλέψαμε καλά στο αμυντικό μας κομμάτι»

Για την αλλαγή σχηματισμού της Νίκης: «Το ζητούμενο για εμάς ήταν να πάρουμε τους τρεις βαθμούς σήμερα, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την Καλαμάτα. Στο δεύτερο ημίχρονο και βλέποντας το μομέντουμ του αγώνα  και βλέποντας πως μπορούμε να γίνουμε πιο τολμηροί, έκανα την ομάδα πιο επιθετική. Γι’ αυτό αλλάξαμε πρόσωπα και σχηματισμό»

Για το αν το ισόπαλο αποτέλεσμα κόντρα στην πρωτοπόρο αλλάξει την ψυχολογία της ομάδας για τη συνέχεια: «Δεν μου αρέσει να υποτιμώ την ομάδα που προπονώ και να θεωρώ μία ισοπαλία θετικό αποτέλεσμα. Δεν το κάνω ποτέ αυτό. Η ανάλυση του αγώνα θα είναι πιο εποικοδομητική για τη συνέχεια, γιατί θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη δουλειά μας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις