Έχασε από Πανσερραϊκό, ο Ολυμπιακός Β. και υποχώρησε στην 4η θέση (photos)

Δεν κατάφερε να σκοράρει ο Ολυμπιακός Βόλου, δεν δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ στην επίθεση, με αποτέλεσμα «ερυθρόλευκοι» να ηττηθούν, με 0-1 από τον δυνατό Πανσερραϊκό στο δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης Βόλου. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Πράντο στο 54’. Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή ήττα του Ολυμπιακού (και οι δύο εντός έδρας), με τους «ερυθρόλευκους» να υποχωρούν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα του βορείου ομίλου της Football League.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους παίκτες να δίνουν δυνατές μάχες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, αλλά να λείπει η κλασική ευκαιρία. Οι Ξενοδόχοφ και Καβουσάκης δεν κινδύνεψαν στο πρώτο 45λεπτο και έτσι ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Πανσερραϊκός οδηγήθηκαν προς τα αποδυτήρια στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς κάποια ομάδα να έχει προβάδισμα στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανσερραϊκός κατάφερε με το τέρμα του Πράντο στο 54’ να πάρει τη νίκη, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο τέρμα που θα τους έδινε τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας. Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου, δεν μπόρεσε να πάρει κάτι βαθμολογικά από αυτό το ματς, ενώ οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στις Σέρρες, με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Πώς παρατάχθηκαν οι ομάδες
Ο Στέφανος Ξηροφώτος παρέταξε την ομάδα του, με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Ξενοδόχοφ. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Γραικός και το αριστερό ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Γιαννίτσης και Φιλίποβιτς. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Κόλα και Αγρόδημος που είχαν μπροστά τους σε ρόλο «δεκαριού» τον Τσαγκαλίδη, με τον Σκοπελίτη να επιχειρεί από δεξιά και τον Βουκελάτο από αριστερά. Τέλος, σέντερ φορ ήταν ο Παπαδημητρίου. Ο Πέτρος Στοΐλας παρέταξε επίσης την ομάδα του, με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Καβουσάκης. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά ξεκίνησαν οι Ζέρης, Γιανναράκης, Κασμερίδης και Πίντο. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Κρητικός και Ψάλτης, ενώ μπροστά τους τοποθετήθηκαν οι Γεωργιάδης (δεξιά), Ολαϊτάν (κέντρο) και Μέσι (αριστερά). Επίσης, κεντρικός επιθετικός ήταν ο Πράντο.

Καμία κλασική φάση στο πρώτο ημίχρονο
Μόλις στο 5’ ο Κρητικός έβγαλε μακρινή σέντρα με τον Πράντο να πιάνει την κεφαλιά από κοντά και τον Ξενοδόχοφ να μπλοκάρει με άνεση. Στο 28’ ο Αγρόδημος και στο 31’ ο Βουκελάτος επιχείρησαν το σουτ από τον άξονα και από απόσταση, αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ και στις δύο φάσεις. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια άλλη ευκαιρία και έτσι οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια, χωρίς να έχουν δεχθεί ή βάλει κάποιο τέρμα.

Σκόραρε ο Πράντο στο δεύτερο μέρος και χάρισε τη νίκη στον Πανσερραϊκό
Στο 49’ τα σουτ του Μέσι και εκείνο του Παπαδημητρίου από κοντά μπλοκαρίστηκαν από τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Τρία λεπτά αργότερα, ο Γεωργιάδης εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, με τον Μέσι να πιάνει το σουτ στην κίνηση και τους αμυνόμενους του Ολυμπιακού Βόλου να διώχνουν τη μπάλα επάνω στη Γραμμή. Στο 54’ ο Ζέρης έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά, με τον Πράντο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, με κοντινή προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου και να γράφει το 0-1. Μετά από δεκαοκτώ λεπτά, ο Κόλα εκτέλεσε το φάουλ από την αριστερή πλευρά, με το δεξί του πόδι, με τον Φιλίποβιτς να πιάνει την κεφαλιά από κοντά και να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καβουσάκη. Στην τελευταία φάση του αγώνα στο 85’ ο Γκούρτσας επιχείρησε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Από εκεί και πέρα, δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν για το τρίποντο.

Σκόρερ: 54’ Πράντο.
Κίτρινες: 7’ Τσαγκαλίδης, 76’ Αγρόδημος, 89’ Φιλίποβιτς – 30’ Πίντο.
Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά).
Βοηθοί: Κωνστάντιος (Εύβοιας), Βρούζος (Πιερίας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ, Γραικός, Φιλίποβιτς, Γιαννίτσης, Μπουτζίκος, Αγρόδημος, Κόλα, Σκοπελίτης (58’ Τζούριτς), Τσαγκαλίδης, Βουκελάτος (69’ Βασιλούδης), Παπαδημητρίου.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ: Καβουσάκης, Γιανναράκης, Ζέρης, Πίντο, Κρητικός, Ψάλτης, Γεωργιάδης (85’ Πέτρου), Μέσι (64’ Κόντσι), Ολαϊτάν (74’ Λουφάκης), Κασμερίδης, Πράντο (74’ Γκούρτσας).

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση Ολυμπιακός Βόλου-Πανσερραϊκός:

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις