Θέμα ωρών η ανακοίνωση της κλειστής ευρωπαϊκής Super League!

Σύμφωνα με τους Times το ιδρυτικό συμφωνητικό έχουν υπογράψει οι 5 από τις ομάδες του Big-6 (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τσέλσι, Τότεναμ), ενώ στο πλευρό της Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία τάσσονται η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης.
Οι εξελίξεις ακολουθούν πυρετώδεις ρυθμούς, αφού οι ομάδες που θέλουν να δημιουργήσουν την νέα αυτή λίγκα προσπαθούν να πείσουν τις ευρωπαϊκές λίγκες ότι το νέα αυτό εγχείρημα δεν θα βλάψει την εμπορικότητα τους, απλώς θα αντικαταστήσει το Champions League προς όφελος των ομάδων που θα συμμετάσχουν.
Η UEFA που είναι ενήμερη για τις εξελίξεις εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Από οικονομικά μέτρα (περιορισμός εσόδων και ευρωπαϊκών μπόνους στις ομάδες που τάσσονται υπέρ της νέας διοργάνωσης), μέχρι και πολύ πιο ακραία, όπως αποκλεισμός τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Το σίγουρο είναι πως οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τις προσεχείς ημέρες θα είναι ραγδαίες, αφού όλα δείχνουν πως πάμε για μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στην UEFA και τα πιο εμπορικά ευρωπαϊκά κλαμπ, που δείχνουν ότι θέλουν να αποσχιστούν και να φτιάξουν την δική τους κλειστή λίγκα, με ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους για αυτά.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις