Στον τελικό του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ η Νίκη, 68-48 τον Γ.Σ. Βόλου

Στον τελικό του 3ου φάιναλ φορ του Κυπέλλου μπάσκετ της ΕΣΚΑΘ, το οποίο διεξάγεται στο Βόλο, θα αγωνιστεί αύριο Κυριακή 3/1 η Νίκη. Οι «κυανόλευκοι» στο δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης νίκησαν άνετα με 68-48 τον Γ.Σ. Βόλου, ελέγχοντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα το παιχνίδι, φτάνοντας εύκολα στο νικηφόρο αποτέλεσμα.
Αντίπαλος…

…της Νίκης στον αυριανό τελικό, ο οποίος θα αρχίσει στις 18.00 στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου θα είναι ο Γ.Σ. Φαρσάλων, ο οποίος νίκησε με 84-70 τον Γ.Σ. Σοφάδων.
Νευρικό ήταν το ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες, οι οποίες στα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν άστοχες, με το πρώτο καλάθι να σημειώνεται από τον Φώτη Τάσσο στο 3′.20”. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, ο ΓΣ Βόλου πέρασε μπροστά στο σκορ με 8-7, για να κλείσει η πρώτη περίοδος με τη Νίκη να προηγείται με 14-12.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες της Νίκης εκμεταλλεύτηκαν τις κακές επιθετικές επιλογές των «μαυραευτών» στην επίθεση και παίζοντας καλή άμυνα άρχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι και να ανεβάζουν σταδιακά το δείκτη του σκορ. Οι «κυανόλευκοι» έβρισκαν τον τρόπο να φτάνουν πιο εύκολα στο καλάθι και απέκτησαν στο ημίχρονο μια σημαντική διαφορά 11 πόντων (21-32).
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γυμναστικός δεν κατάφερε ποτέ να μπει στο παιχνίδι, με τη Νίκη σταδιακά να ανεβάζει τη διαφορά, η οποία έφτασε στους 28 πόντους (36-64) στο 33′. Το μόνο που κατάφερε ο Γ.Σ. Βόλου ήταν να μειώσει τη διαφορά στους 20 πόντους, όταν οι παίκτες της Νίκης χαλάρωσαν στο τέλος, έχοντας εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό, στον οποίο θα διεκδικήσει το Κύπελλο της ΕΣΚΑΘ.
Δεκάλεπτα: 12-14, 21-32, 32-58, 48-68
Διαιτητές: Σταματόπουλος, Ζαχαρής, Φακίτσας
Γ.Σ. ΒΟΛΟΥ: (Κοσμάτος, Ντάκης), Κωστούλας 10(1), Καλογερόπουλος 4, Τσαπραΐλης 6, Σέρρης, Σουλιώτης 1, Χαντζόπουλος, Παυλόπουλος 11, Σαμαράς 7, Κουρουπάκης Παλάσκας 1, Ζαρογιάννης 8.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Μπουλιάκης) Τζίνης, Καραγιώργος 16 (4), Καραμανλής 2, Καρπέτης 13 (2), Νάνης 9, Χριστομάνος 1, Μουχάρεμ 2, Μαυροφώτης 8, Τσώλης 6, Τάσσος 11, Κετουλας
Τον ημιτελικό ανάμεσα στον ΓΣ Βόλου και στη Νίκη παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις