«Παραμορφώθηκε το πρόσωπό μου, εγκληματικό να κάνει μία ώρα το ασθενοφόρο»!

 

Το μεσημέρι της Κυριακής πάγωσαν άπαντες στον αγώνα της Ελασσόνας με τον ΑΟ Σελλάνων, όταν ο Γιώργος Γερεντές των φιλοξενούμενων έπεσε αναίσθητος στο γήπεδο μετά από κλωτσιά στο πρόσωπο, σε μία διεκδίκηση της μπάλας. Το κόμη πιο εφιαλτικό για τον 20χρονο στόπερ, ήταν πως ανέμενε για περισσότερο από μία ώρα το ασθενοφόρο να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Λάρισας. Τυχερός, μέσα στην ατυχία του βέβαια, καθώς κανείς δεν θέλει να φανταστεί τι θα μπορούσε να συμβεί αν ο τραυματισμός του ήταν πιο σοβαρός.

“Ήταν ό,τι πιο άσχημο για έναν πατέρα, να τον παίρνουν τηλέφωνο και να τον πληροφορούν ότι ο γιος του χτύπησε τόσο σοβαρά. Να μην το ζήσει κανένας γονιός. Εγώ την Κυριακή ήμουν στην Καλαμπάκα, γιατί ο μικρός γιος μου παίζει στα Μετέωρα και ήμουν στο γήπεδο για να τον δω. Μου έφυγε η γη κάτω από τα πόδια. Για πότε έφυγα από τις κερκίδες κι έφτασα στην Ελασσόνα, δεν ξέρω. Πήγα εκεί λίγο μετά το ασθενοφόρο. Δεν έκανε 40 λεπτά που έγραψαν, αλλά μία ώρα και 10 λεπτά! Εγκληματικό! Είναι απαράδεκτη η στάση της Πολιτείας. Στέλνουμε τα παιδιά μας στο γήπεδο για να αθληθούν, πρέπει να προσέξουν τη νεολαία. Στην αρχή φοβήθηκα πολύ, δεν ήξερα τι γινόταν. Ευτυχώς όμως η γιατρός του αγώνα, η Ελένη Σκρέτα ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στο παιδί μου και με ενημέρωνε συνεχώς. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες, τα παιδιά του Ερυθρού Σταυρού, την ομάδα, τον γυμναστή. Ο κ.Ζαγοράκης που ανέλαβε μόλις και πρόεδρος της ΕΠΟ, πρέπει να το προσέξει αυτό το θέμα”, αναφέρει στο SDNA ο πατέρας του Γιώργου Γερεντέ, με τη φωνή του να “σπάει”, εμφανώς συγκινημένος.

Ο ίδιος ο νεαρός αμυντικός προσπαθεί να θυμηθεί τις δύσκολες στιγμές που βίωσε το μεσημέρι της Κυριακής και του άφησαν ως… σουβενίρ, ένα δόντι μείον και μία σπασμένη γνάθο.

“Ήταν το πρώτο παιχνίδι μου στη Γ’ Εθνική. Πέρυσι έχασα όλη τη σεζόν λόγω ρήξης χιαστού. Και συνέβη αυτό. Ισως πρέπει να κάνω κι ένα ευχέλαιο…”, λέει αυτοσαρκαζόμενος ο 20χρονος στόπερ στο SDNA.

“Από εκείνη τη στιγμή το μόνο που θυμάμαι είναι ότι πήδηξα για κεφαλιά. Μετά έσβησαν όλα. Όταν άνοιξα τα μάτια μου, είδα κόσμο πάνω από το κεφάλι μου. Δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμουν σε παιχνίδι, νόμιζα πως ήταν όνειρο. Δεν είχε κρατήσει πολύ όλο αυτό νομίζω, για μερικά δευτερόλεπτα. Μάλιστα για 1-2 λεπτά μετά είχα και απώλεια μνήμης, αλλά στη συνέχεια τα θυμήθηκα όλα γρήγορα. Πήγα στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας, έκανα την αξονική που ευτυχώς ήταν καθαρή και την έβγαλα με ένα σπασμένο δόντι και κάταγμα στη γνάθο. Αλλά αυτά είναι τα λιγότερα. Ευχαριστώ τον Θεό που δεν συνέβη κάτι άλλο”, πρόσθεσε ο Γερεντές.

Περιγράφοντας τη φάση της διεκδίκησης κι αν φοβήθηκε εκείνη τη στιγμή, λέει πως: “Δεν πρόλαβα να φοβηθώ. Η μπάλα ήταν στον αέρα, πήδηξα ψηλά και δεν περίμενα ότι θα έκανε ψαλιδάκι ο αντίπαλός μου, νόμιζα πως θα πάει κι αυτός με το κεφάλι κι έτσι δέχτηκα την κλωτσιά στο πρόσωπο. Εκείνη τη στιγμή έβγαζα λίγο αίμα, τώρα το πρόσωπό μου έχει παραμορφωθεί. Είναι πρησμένο από την αριστερή πλευρά και πολύ μελανιασμένο”.

Κλείνοντας ο Τρικαλινός ποδοσφαιριστής σπεύδει να ευχαριστήσει τους πάντες που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα του: “Ήταν πραγματικά συγκινητική η στάση όλων. Η οικογένεια της Ελασσόνας μου έστειλε από την πρώτη στιγμή της ευχές της. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας του, τον προπονητή μου Γιάννη Μπουρνιέ, τον γυμναστή Γιάννη Πλιάτσικα, τους νοσηλευτές, τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Δεν έφυγαν λεπτό από δίπλα μου. Πήραν πάρα πολλά μηνύματα αγάπης και στήριξης από τον κόσμου, έχουν κατακλύσει τους λογαριασμούς μου. Δεν υπάρχουν λόγια. Το σημαντικότερο είναι μέσα από αυτό το συμβάν να μην υπάρχουν άλλα παρόμοια περιστατικά στο θέμα των ασθενοφόρων στα γήπεδα, όσο αυτό είναι εφικτό”. 

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις