Ανακοίνωσε «πάγωμα» και αναβολή σχεδίων η ESL

Μετά την τηλεδιάσκεψη των ομάδων που απέμειναν στη νέα ESL με την αποχώρηση των έξι αγγλικών συλλόγων, η νέα Λίγκα ανακοίνωσε πως σταματά προσωρινά τα σχέδια της για τη νέα διοργάνωση και πως θα επανεξετάσει το πλάνο της, αφού πιστεύει πως είναι η μοναδική λύση για την επιβίωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«H European Super League είναι πεπεισμένη πως το υπάρχουν “status quo” στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει.
Προτείναμε μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση, επειδή το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί. Η πρότασή μας στοχεύει να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί, ενώ παράλληλα θα φέρει πηγές και σταθερότητα στην ποδοσφαιρική “πυραμίδα”, βοηθώντας να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα, λόγω της πανδημίας.

Παρά την ανακοίνωση αποχώρησης των αγγλικών ομάδων, που έγινε υπό πίεση που ασκήθηκε για να πάρουν αυτή την απόφαση, είμαστε πεπεισμένοι πως η πρόταση μας είναι απόλυτα σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και κανονισμούς, όπως έχουν επικυρωθεί από απόφαση δικαστηρίου για να προστατεύσει την Super League από ενέργειες τρίτων.
Λόγω των συνθηκών, θα επανεξετάσουμε στα σωστά βήματα για να αναδιαμορφώσουμε το πρότζεκτ, πάντα έχοντας στο μυαλό μας τους στόχους μας να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενώ παράλληλα να προσφέρουμε οικονομικά αλληλεγγύη σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις