Βελιτζέλος: «Τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον»

Την άποψη ότι θα πρέπει πάντα να υπάρχει η ανάλογη στήριξη από τον κόσμο ο οποίος δεν θα πρέπει να κάνει αυστηρή κριτική τη φετινή αγωνιστική περίοδο που είναι πολύ «ειδικών συνθηκών» εξέφρασε με δηλώσεις του ο προπονητής της Ρόδου Κώστας Βελιτζέλος.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:
«Δεν πρέπει να μην πιστώνουμε στα παιδιά αυτό που τους αξίζει. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Συμβαίνει σχεδόν παντού να υπάρχει αυστηρή κριτική και ο κόσμος να βιάζεται. Πρέπει όμως να καταλάβουμε κάποια πράγματα. Ακούστηκαν κάποια πράγματα βιαστικά ειδικά στις ισοπαλίες Είναι κρίμα για τα παιδιά γιατί έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια να μπουν μετά από 13 μήνες στον αγωνιστικό χώρο και να κάνουν ένα …fast track πρωτάθλημα. Όσο πιο χαμηλές είναι οι κατηγορίες, τόσο πιο δύσκολο είναι. Εδώ είχαν πρόβλημα οι ομάδες της Super League αλλά ακόμα και της Ευρώπης. Είναι φύση αδύνατο να βρεις από την πρώτη στιγμή τα πατήματα σου και την εικόνα σου τη σωστή. Στο παιχνίδι με το Αιγάλεω από προπονητικής άποψης είχαμε ακόμα περισσότερη βελτίωση και βγάλαμε και σαφώς περισσότερες ευκαιρίες. Βιαστικά δεν θα πρέπει να κρίνουμε κανέναν γιατί τα παιδιά πραγματικά προσπαθούν πάρα πολύ και το αγαπάνε πάρα πολύ. Είναι σημαντικό αυτό το κομμάτι για αυτή την εποχή. Δύσκολες ημέρες και σκαμπανεβάσματα θα έρθουν αλλά πρέπει να είμαστε εκεί. Όπως στηρίζουμε τα παιδιά σε ένα καλό αποτέλεσμα το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και σε ένα κακό ή όταν έχουν μέτρια εικόνα. Θέλουμε να ευχαριστήσω τον κόσμο που είναι κοντά μας. Οι πολλοί γνωρίζουν ακριβώς το πόσο μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο παιχνίδι με το Αιγάλεω είπε:
«Αποκτάει πολύ μεγάλη σημασία γιατί μπορείς και πατάς καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης δείχνει ότι η νίκη που είχαμε κάνει στην Καλλιθέα δεν ήταν απλά ένα πυροτέχνημα. Υπάρχει συνέχεια και η αγωνιστική μας εικόνα βελτιώνεται συνέχεια. Απέναντι στο Αιγάλεω θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί νωρίτερα καθώς είχαμε σημαντικές ευκαιρίες. Τα παιδιά το έψαξαν περισσότερο και βρήκαν το γκολ έστω και στο τέλος. Κάθε παιχνίδι που κρίνεται στα τελευταία λεπτά σίγουρα μπορεί ο καθένας να το χαρακτηρίσει όπως θέλει. Προπονητικά αυτό που εμείς μετράμε όμως είναι  η βελτίωση μας. Δεν αξίζαμε το 1 – 0, ήμασταν για παραπάνω γκολ. Ποδόσφαιρο όμως είναι και συμβαίνουν αυτά. Αν το παιχνίδι τελείωνε 0 – 0 θα ήταν λιγότερη η προσπάθεια των παιδιών; Όχι βέβαια. Απλά δεν θα είχαμε το αποτέλεσμα και την ηρεμία».

Σε ερώτηση για το επικείμενο ντέρμπι με τον Ιάλυσο στο «Οικονομίδειο» είπε:
«Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι που πιστεύω ότι θα παίξει ρόλο για το ποια τριάδα ομάδων θα είναι στις πρώτες τρεις θέσεις της βαθμολογίας στο κλείσιμο του πρώτου γύρου. Θεωρώ ότι η ομάδα η οποία θα επικρατήσει θα έχει και τον πρώτο ρόλο να τερματίσει πρώτη στον πρώτο γύρο. Το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Η ιδιαιτερότητα του τοπικού χαρακτήρα δίνει ένα διαφορετικό χρώμα. Θα προτιμούσα να έχει το παιχνίδι και τον κόσμο και των δυο ομάδων. Έστω και χωρίς τους θεατές πάντως νομίζω ότι θα είναι ένα παιχνίδι με όλα τα στοιχεία του ντέρμπι».

news12.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις