Κυπελλούχος ΕΣΚΑΘ ο Γ.Σ.Φαρσάλων, 70-61 τη Νίκη Βόλου

Κυπελλούχος ΕΣΚΑΘ αναδείχθηκε ο Γ.Σ. Φαρσάλων, αφού στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ στο Βόλο επικράτησε με σκορ 70-61 της Νίκης Βόλου. Ο αγώνας είχε δύο πρόσωπα, στο α’ μέρος οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν στο σκορ με τη Νίκη με ηγέτες τους Τάσο και Νάνη να διατηρεί ένα ελαφρύ προβάδισμα στο σκορ και να προηγείται στο ημίχρονο με 38-33.
Στο β’ μέρος όμως το σκηνικό άλλαξε ριζικά. Ο Γ.Σ. Φαρσάλων με…

…αντεπίθεση διαρκείας, κατάφερε όχι μόνο να μειώσει τη διαφορά, αλλά και να ξεφύγει στο 38′ μέχρι και με 12 πόντους (σκορ 66-54). Το τελικό αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο, αφού η Νίκη στην τελευταία περίοδο παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενόμενου. Έκανε πολλά λάθη, ήταν πολύ αγχωμένη, ενώ σημείωσε συνολικά σε όλο το β’ μέρος μόλις 23 πόντους, έναντι 37 των Φαρσάλων.
Το ματς στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης διακόπηκε για μισή περίπου ώρα, λόγω έντονων αντεγκλήσεων των φιλάθλων των δύο ομάδων στις κερκίδες.
Ο τελικός έγινε παρουσία του προέδρου της ΕΟΚ κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου, του Γεν. Γραμματέα της ΕΟΚ κ.Παναγιώτη Τσαγκρώνη, του Δημάρχου Βόλου κ. Θάνου Θεοδώρου, του προέδρου και αντιπροέδρου του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ.κ. Γιώργου Βλιώρα και Μιχάλη Καπουρνιώτη, του αντιπροέδρου της ΕΣΚΑΘ κ. Νίκου Φαρμάκη, της υπεύθυνης επιτροπής γυναικών της ΕΟΚ κας Ευγενίας Φραγκούλη, του μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ κ. Απόστολου Κρεμαστά, του καθηγητή διαιτησίας κ. Κώστα Κορομηλά, παραγόντων προπονητών, παικτών άλλων ομάδων, ενώ στο κατάμεστο κλειστό του ΕΑΚ υπήρχαν οργανωμένοι οπαδοί τόσο της Νίκης Βόλου, όσο και του Γ.Σ. Φαρσάλων.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Δεσλής, Τζαφλέρης, Παγώνης και γραμματεία οι κ.κ. Πεγιούκα, Καροτσάκης, Βελεντζάς.
Στο ημίχρονο του τελικού απονεμήθηκαν πλακέτες στην οικογένεια του αείμνηστου Γιάννη Τσινίδη στη μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένο το φάιναλ-φορ, στην οικογένεια της αείμνηστης Φώφης Χριστοφορίδου, στον βετεράνο άσο και παλιό προπονητή μπάσκετ κ. Παναγιώτης Ντάγκρα, ενώ έπαινοι απονεμήθηκαν στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και στη σχολή χορού Chorus Line για τη συνεισφορά τους στην επιτυχία του φάιναλ-φορ.
Την παρουσίαση του τελικού έκανε ο δημοσιογράφος κ. Ευθύμης Χούτας.
Δεκάλεπτα: 17-20, 33-38, 48-47, 70-61
ΓΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Αλεξίου): Ντίνος, Κυριακόπουλος 8, Ίλτσογλου 4, Χρ. Αναγνωστόπουλος 11 (2τρ), Ντόνας 2, Μάρκος 2, Γ. Αναγνωστόπουλος 12, Μακρής 8(2τρ), Ψύρρας 1, Φούντας 24 (2τρ), Γιαννούλης.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ(Μπουλιάκης): Τζίνης 6 (1τρ), Καραγιώργος 10 (2τρ), Καραμανλής 2, Καρπέτης, Νάνης 14 (1τρ), Χρηστομάνος 2, Τσαβές 2, Μαυροφώτης 3 , Τσώλης 7 (1τρ), Τάσσος 13, Μουχαρέμ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις