Διπλό σωτηρίας για τον ΟΦΗ, 1-0 την ΑΕΛ

Η νίκη του Παναιτωλικού απέναντι στα Γιάννενα, στο παιχνίδι που προηγήθηκε, έκανε ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για βαθμούς και για τις δύο ομάδες που κοντραρίστηκαν στο «Αλκαζάρ».

Οι Κρητικοί, οι οποίοι έφτασαν και την προηγούμενη αγωνιστική μία ανάσα από το τρίποντο υποδεχόμενοι τον Ατρόμητο και ισοφαρίστηκαν τελικά στο φινάλε, γνώριζαν εκ των προτέρων πόσο κομβικό θα ήταν να κερδίσουν για να πάρουν τους τρεις βαθμούς, στερώντας τους παράλληλα από έναν βασικό ανταγωνιστή τους στην ουρά της βαθμολογίας.

Έχοντας καταφέρει να πάρουν αυτό που ήθελαν οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν τους 28 πόντους, προσπέρασαν τον Παναιτωλικό που κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα και έχει 27, αφήνοντας την ομάδα του Αγρινίου και την ΑΕΛ στις δύο τελευταίες θέσεις.

Η ΑΕΛ από την άλλη φάνηκε επηρεασμένη, πιθανότατα και από το άγχος στην προσπάθεια να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα σε ένα must win παιχνίδι και για εκείνη και το ξεκίνημα της στον αγώνα ήταν υποτονικό.

Τα σουτ των Σαρδινέρο και Ντε Γκουζμάν ήταν οι πρώτες απειλές για την εστία του Νάγκι, ο οποίος έλεγχε τις φάσεις.

Οι Κρητικοί κατάφεραν να βρουν πρώτοι τον δρόμο προς τα δίχτυα, επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική εικόνα στην αναμέτρηση στο πρώτο ημίχρονο, χάρη στο εντυπωσιακό γκολ του Ντε Γκουζμάν στο 33’.

Ο Κοροβέσης έβγαλε σέντρα ακριβείας από τα αριστερά, ο Ντε Γκουζμάν ήταν ανενόχλητος μέσα στη μεγάλη περιοχή της ομάδας της Λάρισας και με δυνατή κεφαλιά κάρφωσε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Η ΑΕΛ ξύπνησε με το γκολ που δέχτηκε και στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν από εκτέλεση φάουλ του Ακούνια ο Βάτερμαν απόκρουσε με υπερένταση, κρατώντας το προβάδισμα της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Λάρισας πήρε, όπως αναμενόταν, την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαχνε τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του ΟΦΗ, ο οποίος έκανε διαχείριση του υπέρ του σκορ. Οι Κρητικοί κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπέρτου στον Κοροβέση, αλλά ο Σιδηρόπoυλος με τη βοήθεια του Γκεστράνιους στο VAR έλεγξε ξανά τη φάση στην ανασκόπηση και διόρθωσε την λάθος αρχική του εκτίμηση.

Οι «βυσσινί» συνέχισαν να πιέζουν και προσπαθούσαν να βρουν ένα γκολ που θα τους έδινε τουλάχιστον τον βαθμό, αλλά οι προσπάθειες του Ακούνια δεν είχαν αποτέλεσμα.

Ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες από αποβολή του Γιαννούλη, γεγονός που έδωσε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο φινάλε της αναμέτρησης.

Τελικά το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλο μετά από 7 λεπτά καθυστερήσεις βρήκαν τον ΟΦΗ να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο διπλό και να κάνει ένα πολύ αποφασιστικό βήμα στη μάχη της παραμονής, σε αντίθεση με την ΑΕΛ, η οποία βουλιάζει και παραμένει στην τελευταία θέση, την ώρα που αρχίζουν και τα περιθώρια ανατροπής του… μοιραίου να στενεύουν.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΛ: Νάγκι, Γιακιμόφσκι, Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Μπέρτος (77’ Καρανίκας), Μιλοσάβλιεβιτς (65’ Γλυνός), Στίφλερ, Νικολιάς (55’ Κολομπίνι), Ακούνια, Ντουρμισάι (78’ Μουκάντζο), Μπεν Χατίρα (55’ Πινακάς)

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Σακόρ (82’ Στάρτζεον), Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης (αποβολή 84’), Γιάννου (87’ Βαφέας), Σαρδινέρο (81’ Σολίς)(97’ Ουές), Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Κοροβέσης

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις