Αυτός είναι ο λόγος που ο Δουβίκας επέλεξε Ουτρέχτη

Ο Τάσος Δουβίκας επίλεξε ένα ποδοσφαιρικό αύριο με γνώμονα και την μεταπωλητική αξία που θα πάρει.
Απολύτως δικαιωματικά. Συνάμα, έβαλε το ID του club Βόλος στο διεθνές market. Αλήθεια, ποια είναι η Ουτρέχτη και γιατί να την στηρίζει αναφανδόν ο Τάσος Δουβίκας;
Αρχικά, την τελευταία (τουλάχιστον) 5ετία είναι ένα μαγαζί που βγαίνει στην πρώτη 6άδα της βαθμολογίας. Κυνηγάει το ευρωπαϊκό εισιτήριο και κάποιες φορές τα καταφέρνει. Πέρυσι έφθασε στον τελικό του Κυπέλλου, ο οποίος δεν έγινε λόγω του κορονοϊού. Αντίπαλος θα ήταν ο Άγιαξ.
Επίσης, η Ουτρέχτη είναι ένα club που δεν έχει τον ανταγωνισμό των Άγιαξ, Αϊντχόφεν και σέβεται στον υπέρτατο βαθμό κάθε big tranfer fee που βγαίνει από το ταμείο του. Τα χρήματα που δόθηκαν για τον Δουβίκα μόνο λίγα δεν ήταν και αυτό γιατί τον θεωρεί project. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι παίκτες έχουν τον απαραίτητο χώρο/χρόνο/support.
Συν τοις άλλοις, μόνο την τελευταία 5ετία, ο μέσος όρος των χρημάτων που μπαίνει στο ταμείο από πωλήσεις (σ.σ.: ακόμη και προπονητών όπως με τον Τεν Χαχ που πήγε στον Αγιαξ έναντι 1.000.000 ευρώ) είναι πάνω από 6-7 μύρια. Άρα, σχεδόν ένα παίκτης ετησίως αποχωρεί με 3-4 εκατ. ευρώ. Το ολλανδικό κλαμπ ξέρει όχι μόνο να αναδεικνύει τους παίκτες της, αλλά και να μην τους φράζει τον δρόμο στη συνέχεια.
Παρεμπιπτόντως, η Ουτρέχτη φέτος είναι η τρίτη ομάδα στην Ολλανδία με most expected goals. Φανταστείτε πως υποστηρίζει το 4-3-3 της δίχως original 9άρι! Ο Τάσος Δουβίκας αποκτήθηκε για να καλύψει αυτό το κενό σε ένα πρωτάθλημα που οι επιθετικοί έχουν τη βοήθεια που χρειάζεται για να φανούν και να πάνε μετά ακόμα ψηλότερα.
Τα παραδείγματα δεν είναι λίγα. Ειδικά στους Έλληνες η Eredivisie ταιριάζει. Και δεν χρειάζεται να πάμε παλιά και να πιάσουμε τους Αναστασίου και Μαχλά. Έχουμε τους πρόσφατους. Δείτε τι κάνει ο Γιακουμάκης και δευτερευόντως ο Παυλίδης. Αμφότεροι, μάλιστα, στην πρόσφατη σύναξη της Εθνικής του είπαν πως η Ολλανδία είναι το κατάλληλο transition και όπως κανείς διαπιστώνει, η συμβουλή τους εισακούστηκε.
Πηγή: sportime.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις