Στην Ελλάδα το «θαυματουργό» φάρμακο του Ισραήλ

Τα κρούσματα στην χώρα μας ήταν και την χθεσινή ημέρα πολλά. Για αυτόν τον λόγο η Ελληνική Κυβέρνηση ψάχνει τον τρόπο για να δώσει τέλος στην πανδημία. Σε αυτό ίσως βοηθήσει το νέο «θαυματουργό» φάρμακο του Ισραήλ που θα πάρει η χώρα μας… με τις δοκιμές να ξεκινούν άμεσα.

Ξεκινούν άμεσα στη χώρα μας οι κλινικές μελέτες του πολλά υποσχόμενου ισραηλινού φαρμάκου EXO-CD24, όπως αποκαλύπτει στη Realnews ο καθηγητής Ιατρικής Ναντίρ Αρμπέρ. Το εισπνεόμενο -πειραματικό προσώρας- φάρμακο, που φαίνεται να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της COVID-19, αναμένεται να χορηγηθεί σε 100 Έλληνες ασθενείς που νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση, με την ελπίδα να αναστραφεί η πορεία της υγείας τους αλλά και να προχωρήσει η κλινική έρευνα σε μια κρίσιμη περίοδο εξέλιξης της πανδημίας.

Οι κλινικές δοκιμές του EXO-CD24 αναμένεται να γίνουν σε τρία νοσοκομεία της Αττικής. Οι διαβουλεύσεις για το πλαίσιο χορήγησης του ισραηλινού φαρμάκου είναι ακόμα σε εξέλιξη, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νοσοκομεία που προκρίνονται για τις δοκιμές είναι το Νοσοκομείο «Σωτηρία», το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», καθώς και το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Μιλώντας στην «R», ο Ν. Αρμπέρ δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές και τον καθηγητή Επιδημιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής αυτής της ιατρικής προσπάθειας.

«Σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε μια μελέτη αποτελεσματικότητας του φαρμάκου στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε δύο με τρία νοσοκομεία των Αθηνών, όπου θα συγκρίνουμε δυο διαφορετικές δοσολογίες του EXO-CD24 και ευελπιστούμε να πετύχουμε τα ίδια θεαματικά αποτελέσματα όπως και στη χώρα μου. Επικεφαλής των κλινικών ερευνών θα είναι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και το όλο εγχείρημα έχει την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του Έλληνα υπουργού Υγείας», δηλώνει ο διακεκριμένος επιστήμονας, ο οποίος την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιήσει ταξίδι-«αστραπή» στην Ελλάδα προκειμένου να συντονίσει τις έρευνες.

Οι συζητήσεις
Το τελευταίο διάστημα ο Ισραηλινός καθηγητής βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές, τις οποίες είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε προηγούμενη συνέντευξή του στην «R», αλλά και ο Σ. Τσιόδρας, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά, ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, την εν λόγω συνεργασία. Σημειώνεται ότι οι επαφές με την ελληνική πλευρά για τη διεξαγωγή κλινικής έρευνας είχαν ξεκινήσει από τις αρχές του έτους, μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Ο σκοπός της επίσκεψής μου στην Ελλάδα είναι να δω από κοντά την κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία και να συντονίσω μαζί με τον κ. Τσιόδρα τις κλινικές έρευνες. Από την πρώτη στιγμή της επικοινωνίας με τον καθηγητή κ. Τσιόδρα δεν έκρυψα την επιθυμία συνεργασίας. Οι Έλληνες ασθενείς υπήρξαν εξαρχής η προτεραιότητά μας. Χαίρομαι που όλα βαίνουν κατ’ ευχήν. Οι ελληνικές Αρχές και ο Σωτήρης Τσιόδρας έχουν διαχειριστεί με εξαιρετικό τρόπο την επιδημία στη χώρα και η συνεργασία μας θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα», τονίζει ο Ν. Αρμπέρ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις