Με Πιτίνο στο Προολυμπιακό η Εθνική – Τι γίνεται με τους Αντετοκούνμπο και τον Σπανούλη

Ο Ρικ Πιτίνο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι στον πάγκο της Εθνικής για το Προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί στη Βικτώρια του Καναδά από τις 29 Ιουνίου ως τις 4 Ιουλίου (η Ελλάδα συμμετέχει στον πρώτο όμιλο, αντιμετωπίζοντας Καναδά και Κίνα, ενώ στο άλλο γκρουπ βρίσκονται Τσεχία, Τουρκία και Ουρουγουάη, με τους δύο πρώτους κάθε ομίλου να παίζουν ημιτελικό και τον νικητή του τελικού να παίρνει ένα από τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια για το Τόκιο).

Η διεξαγωγή των εκλογών της ΕΟΚ στις 30 Μαΐου δεν αφήνει πολλά περιθώρια στη νέα διοίκηση, όποια κι αν είναι αυτή, να αλλάξει πολλά και να προσλάβει άλλον προπονητή, τη στιγμή που τις πρώτες μέρες του Ιουνίου θα αρχίσει η προετοιμασία της «επίσημης αγαπημένης», με στόχο την πρόκριση στο Τόκιο.

Από την πλευρά του, ο Πιτίνο παραμένει «ζεστός» στο να οδηγήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο κολεγιακό πρωτάθλημα με το Αϊόνα, είναι σε συχνή επαφή με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, αλλά και με παίκτες.

Ο Αμερικανός τεχνικός, που αναμένεται να έρθει στην Αθήνα τον επόμενο μήνα, φαίνεται πως έχει καταλήξει στους συνεργάτες του, με τις πληροφορίες εδώ και καιρό να μιλούν για ένα έμπειρο τιμ από τους Ηλία Παπαθεοδώρου, Σωτήρη Μανωλόπουλο και Θανάση Σκουρτόπουλο.

Σε ό,τι αφορά στους παίκτες που θα κληθούν, η παρουσία των Αντετοκούνμπο μοιάζει απίθανη. Ο Γιάννης κι ο Θανάσης με τους Μπακς, αλλά και ο Κώστας με τους Λέικερς θα έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες τους στα πλέι οφ του NBA που αρχίζουν στις 22 Μαΐου. Και δεδομένου ότι Μπακς και Λέικερς αναμένεται να φτάσουν μακριά, δύσκολα θα είναι κάποιος εξ αυτών διαθέσιμος.

Το θετικό είναι πως δεν υπάρχουν αρνήσεις ή αποχωρήσεις, αφού ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά και ο Κώστας Κουφός δηλώνουν πρόθυμοι να παίξουν. Ωστόσο, ο Κώστας Παπανικολάου, που ταλαιπωρήθηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό από τον Δεκέμβριο, μοιάζει απίθανο να προλάβει.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο είναι η συμμετοχή του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί. Ο Πιτίνο φυσικά τον θέλει σαν τρελός, αλλά ας περιμένουμε τις ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις