Πήρε προβάδισμα η Τσέλσι μετά το 1-1 με την Ρεάλ στη Μαδρίτη

Αλώβητη από το βροχερό «Αλφρέντο Ντι Στέφανο» έφυγε το βράδυ της Τρίτης (27/4) η Τσέλσι καθώς απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Χάρη στο δυναμικό τους ξεκίνημα, οι Λονδρέζοι κατάφεραν να πάρουν ένα μικρό αλλά σοβαρό προβάδισμα και πλέον ονειρεύονται τον τρίτο τους τελικό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ορεξάτοι στο ματς, έκλεισαν στα καρέ της τη Ρεάλ Μαδρίτης και, αφού αρχικά στο 10’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Βέρνερ σούταρε από κοντά αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε, στο 14’ πήραν… κεφάλι στο σκορ με πλασέ του Πούλισικ. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ισορρόπησε μετά το γκολ που δέχθηκε και στο 23’ «άγγιξε» την ισοφάριση αλλά το σουτ του Μπενζεμά σταμάτησε στο δοκάρι. Έξι λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Γάλλος επιθετικός ήταν πιο αποτελεσματικό και με κοντινό σουτ νίκησε τον Μεντί γράφοντας το 1-1.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο ήταν πιο «σφιχτό». Τόσο οι «μερένχες» όσο και οι φιλοξενούμενοι δεν θέλησαν να ρισκάρουν παραπάνω, δείχνοντας να βολεύονται. Το σύνολο του Τόμας Τούχελ εξακολουθούσε να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του και να βρίσκεται περισσότερη ώρα στο αντίπαλο τελευταίο τρίτο, όμως ο Κουρτουά δεν ενοχλήθηκε. Έτσι, το τελικό 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τη ρεβάνς της 5ης Μαΐου.

Ο Μπενζεμά ήταν ο κορυφαίος της Ρεάλ Μαδρίτης ενώ πολύ καλό παιχνίδι στον άξονα έκαναν και οι Μόντριτς, Κρόος. Από πλευράς Λονδρέζων, ο Καντέ έκανε τη διαφορά «καταπίνοντας» ατελείωτα χιλιόμετρα ενώ θετικοί ήταν και οι Πούλισικ, Μάουντ.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Μακέλι (Ολλανδία), με βοηθούς τους Στέεγκστρα (Ολλανδία) και Ντε Βράις (Ολλανδία). Υπεύθυνος VARήταν ο Μπλομ (Ολλανδία) και AVARο Καμπχάους (Ολλανδία). Τέταρτος ήταν ο Γκρίνφιλντ (Ισραήλ).

Κίτρινες: 27’ Βινίσιους, 60’ Κρόος, 65’ Μαρσέλο, 78’ Βαράν, 89’ Οντριοθόλα – 38’ Πούλισικ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Μιλιτάο, Βαράν, Νάτσο, Καρβαχάλ (77’ Οντριοθόλα), Μαρσέλο (77’ Ασένσιο), Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Μπενζεμά (90+2’), Βινίσιους (65’ Αζάρ).
ΤΣΕΛΣΙ (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα (66’ Τζέιμς), Τσίλγουελ, Καντέ, Ζορζίνιο, Πούλισικ (66’ Ζίγιεχ), Μάουντ, Βέρνερ (66’ Χάβερτς).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις