Πρεμιέρα σήμερα στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 2

Τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 2 ξεκινούν και από την 1η αγωνιστική θα κριθούν πολλά, τόσο στη διεκδίκηση της πρώτης, όσο και της δεύτερης θέσης. Τα φώτα πέφτουν στη Νεάπολη, 11 μέρες μετά το προηγούμενο ραντεβού κορυφής στη Λιβαδειά.

Ιωνικός – Λεβαδειακός
Το γήπεδο Νεάπολης του Πειραιά αναμένεται να κρίνει τον πρωταθλητή της Super League 2, αλλά και να αποβεί καθοριστικό για τη μάχη και της δεύτερης θέσης. Αυτό βέβαια θα γίνει σε δύο δόσεις, με την πρώτη να είναι το παιχνίδι του Ιωνικού με το Λεβαδειακό, ενώ η δεύτερη δόση θα είναι το παιχνίδι Ιωνικός – Ξάνθη.

Έντεκα μόλις μέρες μετά τη σημαντική νίκη του Ιωνικού στη Λιβαδειά, όπου η ομάδα του Δημήτρη Σπανού εδραιώθηκε στην κορυφή και ο Λεβαδειακός περιορίστηκε στην τρίτη, το ραντεβού τους είναι στη Νεάπολη.

Ο Ιωνικός έχει μια διαφορά έξι βαθμών από Λεβαδειακό και Ξάνθη, έχοντας και τις δύο ομάδες στην έδρα του. Κάτι που σημαίνει ότι ο Λεβαδειακός θα κυνηγήσει τη νίκη, όχι μόνο για να πλησιάσει, αλλά και να κρατήσει ατόφιες τις πιθανότητές του για τη δεύτερη θέση.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στις 21 Φεβρουαρίου οι δύο ομάδες είχαν έλθει 1-1 (27′ σουτ Κάστρο – 70′ κεφαλιά Νίκας). Ο Λεβαδειακός είχε μείνει από το 63′ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μύγα. Παρά το θετικό αποτέλεσμα για το Λεβαδειακό, ήταν το τελευταίο του Σωτήρη Αντωνίου στον πάγκο της ομάδας, που τώρα δουλεύει στην Κύπρο.

Ήταν η τρίτη επίσκεψη του Λεβαδειακού στη Νεάπολη σε επίσημο αγώνα, που δεν έχασε.

Ο Ιωνικός δεν μπόρεσε να νικήσει την ΠΑΕ Χανιά στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας και σταμάτησε το σερί νικών στις οκτώ, που είναι και ρεκόρ στην ιστορία του. Πάντως παραμένει αήττητος στα 10 τελευταία, μετά την ήττα από τον Εργοτέλη, εντός έδρας μάλιστα στις 3 Μαρτίου να είναι η τελευταία και μοναδική στη σεζόν εντός έδρας.

Ο Λεβαδειακός έχει επίσης τρεις ήττες, αλλά η απόσταση από την κορυφή οφείλεται στις ισοπαλίες του. Δεν έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας, κερδίζοντας τα τρία από αυτά.

Ξάνθη – Χανιά
Με το αφτί στη Νεάπολη, η Ξάνθη υποδέχεται την ΠΑΕ Χανιά, με μοναδικό σκοπό τη νίκη. Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα είναι για την ακριτική ομάδα μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Είτε για να πλησιάσει στην κορυφή, είτε για να προσπεράσει τον Λεβαδειακό στη δεύτερη προνομιούχο θέση. Χωρίς να είναι απίθανη και η πρώτη θέση, για την Ξάνθη πρώτος στόχος είναι να ξεπεράσει τον Λεβαδειακό. Τον έχει στην έδρα της τελευταία αγωνιστική, ενώ τον Ιωνικό τον έχει και αυτή εκτός έδρας.

Η Ξάνθη είναι πλέον αήττητη σε 12 παιχνίδια. Βρίσκει μάλιστα και το δρόμο προς τα δίχτυα, με οκτώ γκολ στα τρία τελευταία, αφού είχε 16 γκολ στα 19 προηγούμενα.

Η δυσκολία στο σκοράρισμα ήταν ορατή και στο πρώτο παιχνίδι με την ΠΑΕ Χανιά, που έληξε 0-0 στις 30 Ιανουαρίου. “Λευκή” ισοπαλία είχαν και στα Περιβόλια.

Η ΠΑΕ Χανιά απέχει έξι βαθμούς από την δεύτερη θέση, αλλά έχει να παίξει στην Ξάνθη και τη Λιβαδειά, ενώ έχει δύο στην έδρα της. Έχει κάνει τέσσερις νίκες εκτός έδρας από το Μάρτιο και μετά, αλλά με ομάδες στο κάτω μισό της βαθμολογίας. Εδώ ο βαθμός δυσκολίας είναι πολλαπλάσιος.

Εργοτέλης – Διαγόρας Ρόδου
Ο Εργοτέλης είναι ακόμα πιο κοντά στη δεύτερη θέση, αφού απέχει πέντε βαθμούς. Υποδέχεται τον Διαγόρα, για να εξαντλήσει τις πιθανότητές του. Πιθανότητες που δεν έχει ο Διαγόρας, τελευταία ομάδα στα Playoffs. Η πρόσφατη ισοπαλία 1-1 μεταξύ τους στη Ρόδο, σταμάτησε το σερί των πέντε ηττών που είχε η κάθε ομάδα, και πριν από αυτό, το σημερινό τους παιχνίδι φάνταζε σαν ντέρμπι κορυφής.

Στην κανονική διάρκεια στο Παγκρήτιο, ο Εργοτέλης είχε επικρατήσει με 2-0 (5′ σουτ Μπουτσάκης, 90′ σουτ Μανουσάκης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις