Χαρδαλιάς: Παραμένει το SMS και μετά το άνοιγμα της εστίασης

Συνεχίζεται η αποστολή των SMS στο 13033 και με το άνοιγμα της εστίασης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, η κυβέρνηση – έπειτα και από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων – αποφάσισε τελικά να μην καταργηθούν τα SMS στο 13033 και έτσι οι πολίτες από τη Δευτέρα του Πάσχα, που ανοίγει η εστίαση, θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 6.

Τι ισχύει για Πάσχα και για διαδημοτικές μετακινήσεις

Την Κυριακή του Πάσχα η μετακίνηση θα γίνεται με sms και τον κωδικό 6 ενώ ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως καλό θα είναι οι πολίτες να έχουν υποβληθεί σε self tests. Ακόμη, επιτρέπονται από τη Μεγάλη Πέμπτη οι διαδημοτικές μετακινήσεις και για τις καθημερινές, πέραν του Σαββατοκύριακου.

Την Κυριακή του Πάσχα επιτρέπονται οι μετακινήσεις για το πασχαλινό τραπέζι και επιτρέπονται οι συναθροίσεις με ανώτατο όριο 9 ατόμων σε εσωτερικό χώρο και 12 ατόμων σε εξωτερικό χώρο που προέρχονται από έως 2 οικογένειες.

Τι θα ισχύει για τις εκκλησίες

Οι εκκλησίες αναμένεται να λειτουργήσουν με την τήρηση μέτρων προστασίας τόσο για πιστούς όσο και για κληρικούς. Την Μεγάλη Παρασκευή, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς την πομπή των πιστών για να αποφευχθεί συνωστισμός ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού.
Οι ώρες των λειτουργιών
Μεγάλη Πέμπτη: 17:30
Μεγάλη Παρασκευή: 18:00
Μεγάλο Σάββατο: 21:00
Κυριακή του Πάσχα: 18:30

ethnos.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις