Lockdown: Ελεύθερες οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο! Όλα τα μέτρα για το Πάσχα

Τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό φέρνει η Μεγάλη Εβδομάδα, αφού από σήμερα είναι ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Από κει και πέρα όμως, θα παραμένει η υποχρεωτική αποστολή του SMS, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα τώρα, θα πρέπει εσωτερικά σε κάθε σπίτι να υπάρχουν μέχρι 9 άτομα, ενώ σε υπαίθριο χώρο θα μπορούν να φτάνουν τα 12 άτομα.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια self test σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Ακόμη τις μέρες του Πάσχα ισχύουν τα εξής:

-Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών, η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

– Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Όσον αφορά στις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής υπενθυμίζεται ότι:

– η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα λειτουργήσουν ξανά από τη Δευτέρα 3 Μαΐου και για να βρεθεί κάποιος σε αυτά θα πρέπει να στέλνει SMS με κωδικό 6.

Δεν επιτρέπεται καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά. Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45μμ, ενώ κατέστησε σαφές ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους μέχρι τις 11 το βράδυ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις