Πρώτη ΝΙΚΗ και Καλή Ανάσταση

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Νίκη Βόλου που έκαμψε την αντίσταση της Καλλιθέας με γκολ του Ροχάνο, μόλις στο 3ο λεπτό. Οι “Βολιώτες” χρειάστηκε να φτάσουν στην 8η αγωνιστική για να γευθούν τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα και αυτό το τρίποντο είναι βέβαιο πως αλλάζει την ψυχολογία στο κυανόλευκο στρατόπεδο. Η Νίκη Βόλου υποδέχεται την ερχόμενη Τετάρτη την Επισκοπή, έχοντας την ευκαιρία να κλείσει τις υποχρεώσεις για τον πρώτο γύρο, ντουμπλάροντας τα τρίποντα και κοιτάζοντας ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.

Η Νίκη μπορεί να μην εντυπωσίασε σήμερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως έπαιξε συνετά και ουσιαστικά, ώστε να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς και να κάνει Ανάσταση και Πάσχα με ανεβασμένη ψυχολογία. Οι κυανόλευκοι μπήκαν δυνατά στο ματς, προηγήθηκαν με τον Ροχάνο, στη συνέχεια επιδίωξαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα με αντεπιθέσεις δίνοντας μέτρα στην Καλλιθέα και τέλος αφού το δεύτερο τέρμα δεν ήρθε κλείδωσαν το ματς πιέζοντας ψηλά τους φιλοξενούμενους ώστε να μην μπορέσουν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ισοφάρισης.

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Στάικος Βεργέτης

Γκολ από τα αποδυτήρια για τη Νίκη

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς της Νεάπολης με τη Νίκη Βόλου να ανοίγει το σκορ μόλις στο 3′ με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Ροχάνο. Το συγκρότημα του Στάικου Βεργέτη έχοντας το μομέντουμ του αγώνα με το γρήγορο γκολ στην έναρξη, προσπάθησε να “κλειδώσει” από νωρίς το τρίποντο δημιουργώντας προϋποθέσεις στα καρέ του Πάντου. Στο 8′ ο Τσιώλης επιχείρησε τεχνικό σουτ από το ύψος της περιοχής με τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων να είναι σε ετοιμότητα.

Από το 15′ και μετά η Καλλιθέα πήρε μέτρα και προσπάθησε να ανταποδώσει το γκολ που δέχθηκε στο 3′, με το πλάνο της Νίκης να φαίνεται πως ήταν να χτυπήσει σε αντεπίθεση. Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων να βγάλουν σε θέση βολής τον Μαρουκάκη, χωρίς όμως επιτυχία καθώς πολλές φορές βρέθηκε εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ.

Οι Βολιώτες έχασαν πολύ καλή ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 31′ όταν ο Ροχάνο μέσα από την περιοχή θα πιάσει το σουτ με το αριστερό, με την μπάλα να περνάει δίπλα από δεξί δοκάρι του Πάντου.

Δοκάρι για την Καλλιθέα

Η Καλλιθέα αν και δεν δημιούργησε την κλασική ευκαιρία να ισοφαρίσει εντούτοις στο φινάλε του ημιχρόνου λίγο έλειψε να παγώσει τη Νεάπολη. Ο Στούπης με μακρινό σουτ “σημάδεψε” το δεξί δοκάρι της εστίας του Περιστερίδη, χάνοντας την καλύτερή της ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Κλείδωσε το ματς χωρίς να κινδυνέψει

Στο δεύτερο μέρος η Καλλιθέα δεν μπόρεσε να απειλήσει καθώς η Νίκη διαχειρίστηκε με σύνεση το υπέρ της σκορ ενώ θα μπορούσε να τελειώσει το ματς σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις. Στο 56′ διαγώνιο σουτ του Τσιώλη, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πάντου η μπάλα ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, Γκαρσία και Κρουθ έκρυψαν την μπάλα, με τον πρώτο να κάνει το πλασέ και παίκτης της Καλλιθέας να σώζει την τελευταία στιγμή πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.

Η αλλαγή του συστήματος από τον Στάικο Βεργέτη σε 3-4-3 με την είσοδο των Τζοβάρα και Μπαλάφα στο 61′, σε συνδυασμό με την είσοδο του Μέτσε στο ημίχρονο αντί του Μπόσιο δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν και αρκέστηκαν στις βαθιές μπαλιές που δεν είχαν ιδιαίτερη τύχη.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν απόλυτα δίκαιο με τη Νίκη Βόλου να κατακτά το πρώτο της τρίποντο και να βλέπει πλέον μόνο το επόμενο ματς με την Επισκοπή στο ίδιο γήπεδο, την ερχόμενη Τετάρτη στη 1:00 το μεσημέρι.

Κίτρινες: Γκαρσία, Ροχάνο – Καντέ, Καλύβας.
Διαιτητής: Γιουματζίδης (Πέλλας).
Βοηθοί: Τυριακίδης (Μακεδονίας), Μαλανδρής (Χαλκιδικής).
4ος διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας).

Νίκη Βόλου: Περιστερίδης, Καλουτσικίδης, Πολίμος, Τσιμπούκας, Αλιατίδης, Μπόσιο (46’ Μέτσε), Μπιτσάκος, Γκαρσία (61’ Μπαλάφας), Κρουθ (77’ Γκονζάλες), Τσιώλης (61’ Τζοβάρας), Ροχάνο (85’ λ.τρ. Σαλαμούρας).
Καλλιθέα: Πάντος, Μουσταφίδης (65’ Καββαδίας), Κρητικός (83’ Σάμιος), Καλύβας, Χοντζάλι, Παπαγγελής (65’ Παντελίδης), Σταύρου (83’ Βασιλειάδης), Καντέ Ενγκουέμ (65’ Τσιντώνης), Στούπης Μαρουκάκης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις