Τέλος το sms στο 13032 για ψώνια από τις 15 Μαΐου – Ανοίγουν φροντιστήρια

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μην συνεχιστούν τα ραντεβού για ψώνια στα καταστήματα – Ανοίγουν φρονιστήρια για πανελλήνιες και εξετάσεις ξένων γλωσσών

Τέλος στα sms στο 13032 με τα οποία οι πολίτες πηγαίνουν στα καταστήματα και λειτουργεί το λιανεμπόριο φαίνεται πως θα μπει από τις 15 Μαΐου, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών. Με βάση τους κανονισμούς, τα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 50 τμ και όχι 1 ανά 100 τμ που ισχύει έως τώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων νωρίτερα μέσα στην ημέρα ανακοίνωσε την επαναλειτουργία δια ζώσης των φροντιστηρίων για την προετοιμασία των μαθητών της Γ’ Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά και των κέντρων ξένων γλωσσών για όσους ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις.

Δεν ανοίγουν βρεφονηπιακοί και γυμναστήρια

Ωστόσο, κλειστοί θα παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως αποφασίστηκε. Η επιτροπή αποφάσισε, παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η κυβέρνηση. Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κανείς στην Επιτροπή των ειδικών δεν θέλησε να δώσει το «πράσινο» φως στο άνοιγμα των γυμναστηρίων που παραμένουν κλειστά εδώ και μήνες.

Aνοίγουν στις 15 Μαΐου τουρισμός και υπερτοπικές μετακινήσεις

Για τα επόμενα βήματα στο άνοιγμα δραστηριοτήτων και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, τα sms, τις μετακινήσεις και τους εμβολιασμούς μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος μέχρι τις 15 Μαΐου πάμε ως έχουμε. «Στις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις».

ethnos.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις