Ελπίζει σε καλύτερο δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός Βόλου

H ισοπαλία του Ολυμπιακού Βόλου στην Κατερίνη με τον Πιερικό ήταν η πρώτη των «ερυθρολεύκων» στο φετινό πρωτάθλημα, μετά από τέσσερις νίκες και τέσσερις ήττες. Με τη λήξη του πρώτου γύρου της Φούτμπολ Λιγκ στον Βόρειο όμιλο, ο Ολυμπιακός παραμένει στην 5η θέση της κατάταξης με 13 βαθμούς, με τον Πιερικό να βρίσκεται μία θέση παραπάνω, έχοντας έναν βαθμό περισσότερο.

Θα πρέπει να τονίσουμε, πως διατηρήθηκε και η παράδοση που θέλει τον Ολυμπιακό Βόλου να μην χάνει στην Κατερίνη από τον Πιερικό τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα παρουσιάστηκε βελτιωμένη, με τον Βασίλη Βούζα να προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία και αγωνιστική τακτική στον Ολυμπιακό.

Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε καλύτερος στην επανάληψη, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας και σ’ αυτό βοήθησαν και οι αλλαγές. Ο Τζούριτς ήταν μαχητικός, με τον Σέρβο να περνά στο ματς στο 53’ και τον Ολυμπιακό να παίζει με δύο φορ. Ο Νικλητσιώτης ήταν δραστήριος, ενώ και ο Ρόκας που μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι, με την εμπειρία του κατηύθυνε την ομάδα, μιλώντας συνεχώς στους παίκτες.

Ο Φιλίποβιτς ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νικλητσιώτη, με τον Σέρβο αμυντικό να είναι μόλις ο τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού που σκοράρει στο φετινό πρωτάθλημα, μετά τους Παπαδημητρίου (έξι γκολ) και Βουκελάτο (ένα).

Όπως προαναφέραμε, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, να κυκλοφορήσει την μπάλα και να παίξει πιο ορθολογικά, έχοντας προσανατολισμό στο παιχνίδι του. Σίγουρα, υπάρχουν αδυναμίες, τις οποίες ο Βασίλης Βούζας θα πρέπει να τις διορθώσει, μέσα από τις προπονήσεις.

Η ομάδα αδικεί τον εαυτό της, καθώς η εικόνα της στα τελευταία παιχνίδια δεν αντικατοπτρίζει και την ποιότητα και την αξία των ποδοσφαιριστών. Το πρώτο βήμα, ωστόσο, έγινε, σταμάτησε το αρνητικό σερί των τριών ηττών και στο δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να βελτιώσει τη θέση του στο βαθμολογικό πίνακα του Βορείου ομίλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις