Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η Ακαδημία του Α.Σ. Δημητριάς

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν οι μικροί ποδοσφαιριστές της ποδοσφαιρικής Ακαδημίας του αθλητικού συλλόγου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, «Δημητριάς», προχθές Δευτέρα 4/1, στο Αλιβέρι. Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ την εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία του…


…σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Συλλόγου «Δημητριάς».
Πριν την ευλογία της πίτας, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε δημόσια την επιστολή που έλαβε από την κ. Αριάδνη Κανελλοπούλου, μητέρα ενός αγοριού 13 ετών, αθλητού του Α.Σ. «Ολυμπιακός Βόλου», και στην οποία μεταξύ των άλλων σημειώνεται η παραδειγματική και παιδαγωγική καθοδήγηση του Πασχάλη Καρακώστα, προπονητού της «Δημητριάς» προς τους αθλητές του, κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δυο αθλητικών συλλόγων.
Ο Σεβασμιώτατος, σχολιάζοντας την επιστολή, ανέφερε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι «η ομάδα μας, αποτελεί πια παράδειγμα προς μίμηση. Καταφέραμε να κερδίσουμε τον σεβασμό όλων, αλλά και να είμαστε πρότυπο ήθους και σωστής συμπεριφοράς».
Παρακάτω και κατόπιν αδείας της, παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή της κ. Αριάδνης Κανελλοπούλου προς τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο:
«Αξιότιμε κ.κ. Σεβασμιότατε Μητροπολίτη, είμαι μητέρα ενός αγοριού 13 ετών, που ασχολείται με το ποδόσφαιρο από το 2008. Προφανώς έχω βρεθεί σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα (φιλικός ή πρωτάθλημα) του παιδιού μου όλα αυτά τα χρόνια.
Το περασμένο Σάββατο η ομάδα μας, Ολυμπιακός Βόλου, έπαιζε αντίπαλη με την δική σας ομάδα «Δημητριάς» και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το εξής:
Δεν έχω συναντήσει ποτέ όλα αυτά τα χρόνια, προπονητή σαν αυτόν που είχε η ομάδα «Δημητριάς». Είχε ένα ήθος και μία παιδεία, που έκανε εντύπωση σε όλους όσοι βρίσκονταν στις κερκίδες.
Πρώτη φορά είδα προπονητή να μην επιτρέπει την παραμικρή υποψία φιλονικίας ή διαμαρτυρίας εκ μέρους των αθλητών του, να μην επιτρέπει την έντονη ή άπρεπη συμπεριφορά των αθλητών του προς τους αντιπάλους ή έστω και προς τον διαιτητή. Ακόμη και σε κάποιες φάσεις που η ένταση του αγώνα ή ένα λάθος σφύριγμα του διαιτητή μπορούσαν να ξεκινήσουν έναν καβγά (όπως αυτούς που ζούμε συνεχώς εντός κι εκτός γηπέδων), ο προπονητής σας με έναν αξιοζήλευτο τρόπο ηρεμούσε εντελώς τα πνεύματα των αθλητών.
Πρώτη φορά ζήσαμε αγώνα χωρίς ατυχήματα, χωρίς ύβρεις, χωρίς ύπουλα χτυπήματα. Από την αρχή που μπήκε μέσα στο γήπεδο μέχρι και το τέλος του αγώνα, είχε μία αξιοπρέπεια και μία συμπεριφορά γενικότερα, που οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους αρχίσαμε να συζητάμε για εκείνον.
Με συγκίνησε το γεγονός ότι επιτέλους υπάρχει ανάμεσά μας, ένας προπονητής που είναι παιδαγωγός κι εκτός από την τεχνική του ποδοσφαίρου, διδάσκει στα παιδιά την αθλητική παιδεία και την ευγενή άμιλλα.
Αισθάνθηκα την υποχρέωση να σας ενημερώσω για τον συγκεκριμένο προπονητή, ελπίζοντας ότι στο μέλλον θα τον μιμηθούν κι άλλοι περισσότεροι.
Θεωρώ ότι η ομάδα σας είναι πολύ τυχερή που έχει έναν προπονητή με αυτά τα χαρίσματα και δεν σας κρύβω ότι η προσωπικότητά του μας συγκίνησε όλους».