Η τιμωρία σε όσους συμμετείχαν στη European Super League, κινδυνεύουν με αποκλεισμό τρεις ομάδες

Οι εννέα από τις 12 ομάδες που αποχώρησαν από τη European Super League, υπέγραψαν νέο μνημόνιο συνεργασίας με την ΟΥΕΦΑ, η οποία θα τους κατακρατήσει την επόμενη σεζόν 5% επί των εσόδων που θα λάβουν, βάζοντας οριστικό τέλος στη δημιουργία της κλειστής λίγκας.

Οι μόνες ομάδες που δεν υπέγραψαν το εν λόγω μνημόνιο είναι η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους οι οποίες αναμένεται να παραπεμφθούν στα δικαιοδοτικά/πειθαρχικά όργανα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, κινδυνεύοντας ακόμα και με αποκλεισμό από τη διοργάνωση.

Οι 9 υποσχέθηκαν να παραμείνουν πιστές στην ΟΥΕΦΑ και τους κανονισμούς της, θα επανενταχθούν στην ECA και θα τερματίσουν οποιαδήποτε εταιρική σχέση με την ESL. Παράλληλα, ως ένδειξη καλής θέλησης θα προχωρήσουν σε συνολική δωρεά 15.000.000 ευρώ για την ανάπτυξη τοπικών ομάδων σε κοινότητες σε όλη την Ευρώπη.

Τέλος, αποδέχθηκαν πρόστιμο ύψους 100.000.000 ευρώ σε περίπτωση που θελήσουν να αγωνιστούν σε διοργάνωση μη αναγνωρισμένη από την UEFA.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τις Άρσεναλ, Μίλαν, Τσέλσι, Ατλέτικο, Ίντερ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ.

Έτσι, το κεφάλαιο της European Super League φαίνεται πως κλείνει οριστικά πριν καν ανοίξει, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις τόσο των οπαδών, όσο και όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στις τρεις ομάδες με τις οποίες δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει και το ενδεχόμενο αποκλεισμού από τη διοργάνωση θα είναι ένα πλήγμα καθώς πρόκειται για πολύ ιστορικές ομάδες οι οποίες έχουν συνδέσει το όνομά τους με την παρουσία του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις