Καλλιτεχνική: Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τρεις αθλήτριες του ΝΟΒΑ

Στην Βουδαπέστη βρίσκεται από χθες το πρωί η αποστολή της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στην αποστολή μετέχουν 12 κορίτσια και μεταξύ αυτών οι Ελένη Δεληγιάννη, Ελένη Φραγκάκη και Ζωή Καράγγελου του ΝΟΒΑ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Danube Arena, από 10 έως 15 Μαΐου.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει μόνο στο κόμπο με όλες τις αθλήτριες και στο σόλο (τεχνικό και ελεύθερο πρόγραμμα) με την Ευαγγελία Πλατανιώτη. Για λόγους τακτικής εν όψει του αγώνα ολυμπιακής πρόκρισης στη Βαρκελώνη, προκειμένου να κρατηθούν μυστικά τα προγράμματα από τις αντιπάλους, η Ελλάδα δεν θα λάβει μέρος στο συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό στα ολυμπιακά αγωνίσματα του ντουέτου και του ομαδικού.

Με δεδομένο, εξάλλου, ότι θα απουσιάζει από τους ευρωπαϊκούς αγώνες η Γαλλία, ενώ η Ισπανία και η Ιταλία θα μετάσχουν με νεάνιδες, η ελληνική πλευρά έχει πολλές ελπίδες για μετάλλιο.

Η σύνθεση της Εθνικής μας είναι η εξής: Ελένη Δεληγιάννη (Κόμπο), Ελένη Φραγκάκη (Κόμπο), Ζωή Καράγγελου (Κόμπο), Ευαγγελία Πλατανιώτη (Ελεύθερο και Τεχνικό Σόλο, Κόμπο), Μαρία Αλζιγκούζη-Κομινέα (Κόμπο), Κρυσταλένια Γιαλαμά (Κόμπο), Πηνελόπη Καραμέσιου (Κόμπο), Δανάη Καριώρη (Κόμπο), Αντριάννα Μισίκεβιτς (Κόμπο), Εβελίνα Παπάζογλου (Κόμπο), Γεωργία Βασιλοπούλου (Κόμπο) και Βιολέτα Ζουζούνη (Κόμπο).

Μαζί τους ταξίδεψαν στη Βουδαπέστη οι ομοσπονδιακές προπονήτριες Ναταλία Τσερνέτσκα και Άννα Τάρες Κάμπα, η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη, ο γιατρός Δημήτρης Λαμπρινός και η έφορος και μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ Δέσποινα Καράμπελα.

Η έφορος της καλλιτεχνικής κολύμβησης και αρχηγός της αποστολής στην Ουγγαρία, Δέσποινα Καράμπελα, αναφερόμενη στην ελληνική παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τόνισε χθες το πρωί λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας:

«Οι προπονήτριες και όλοι οι φορείς του αθλήματος έχουνε συμβάλει τα μέγιστα ώστε να προσδοκούμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου όσο και εκτός. Ευχή μου είναι τα κορίτσια να πετύχουν τους στόχους τους και φέτος να είναι η χρονιά τους κόντρα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε».

Η αντιπρόεδρος και έφορος του τμήματος καλλιτεχνικής κολύμβησης του ΝΟΒΑ Μαρία Παρασκευοπούλου, ο πρόεδρος Χαράλαμπος Τσουκαλάς και το Δ.Σ του ομίλου εύχονται στην Εθνική μας ομάδα καλή́ επιτυχία.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις